Minciunele pufoase. Reteta bunicii

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Minciunele pufoase și fragede

Ingrediente:

 • 3 ouă
 • 500 g făină
 • 1 ceașcă mică de lapte (150 ml)
 • 1-2 linguri de unt
 • 2-3 linguri de smântână
 • 1 lingură de zahăr
 • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
 • coajă de lămâie
 • esență de vanilie

Mod de preparare:

 1. Într-un bol, mixează ouăle până devin spumă. Adaugă untul topit, zahărul, coaja de lămâie și laptele.
 2. Într-un cuib făcut în făină cu lingura, adaugă bicarbonatul de sodiu, care va fi stins cu zeamă de lămâie sau o linguriță de oțet.
 3. Amestecă aluatul până obții o consistență potrivită pentru întins.
 4. Întinde o foaie subțire din aluat și taie-o în forme de minciunele cu un cuțit.

Pentru a forma minciunelele, poți urma următorii pași simpli: după ce ai tăiat aluatul în romburi, faci o gaură în mijlocul fiecărei piese și apoi iei o extremitate pe care să o introduci dedesubt în cerculeț și tragi în sus, astfel obții forma frumoasă a minciunelului, asemenea unei fundițe. 5. Prăjește 3-4 bucăți la un timp (asigurându-te că rămâne spațiu între ele) în ulei încins.

 1. Scoate-le și lasă-le să se scurgă într-o strecurătoare, apoi presară-le cu zahăr.

Poftă bună!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri