Minunea Sfintei Icoane a Maicii Domnului „Gherontissa”, din Sfantul Munte Athos

In vremurile de demult, la Mănăstirea Pantocrator trăia un stareţ foarte virtuos, dar înaintat în vârstă şi muribund din cauza unei boli. Cunoscându-și sfârşitul prin descoperire dumnezeiască, părintele şi-a dorit să se împărtăşească cu Sfintele Taine. De aceea, el l-a şi rugat pe ieromonahul de rând, care slujea în acea zi, să termine mai repede Dumnezeiasca Liturghie. Însă ieromonahul nu s-a supus imediat dorinţei stareţului şi a continuat să slujească fără nicio grabă.
În acel moment, s-a auzit vocea mustrătoare a Maicii Domnului din icoana aflată în Sfântul Altar, în spatele Sfintei Mese, care i-a poruncit ieromonahului în repetate rânduri să termine cât mai repede Dumnezeiasca Liturghie, încât să apuce stareţul să se împărtăşească. În cele din urmă, ieromonahul a împlinit porunca Maicii Domnului, iar stareţul a adormit de îndată ce s-a împărtăşit.
Din acea zi, monahii din obște, martori la această minune, au numit-o pe Maica Domnului drept „Stareţa” (Gherontissa), iar icoana a fost aşezată pe coloana stângă a naosului central, unde se află spre închinare până astăzi. Preasfânta Născătoare de Dumnezeu „Stareţa” (Gherontissa) săvârşeşte mulţime de minuni pentru cei ce aleargă la ea cu credinţă.

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri