Misterul sarmalelor desăvârșite: elementul care le va conferi un gust nemaiîntâlnit.

Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, atenția gospodinelor se îndreaptă către pregătirea unui meniu festiv, iar sarmalele rămân nelipsite de pe mesele românilor. Pentru a transforma această tradiție culinară într-o explozie de gust, un ingredient secret se dovedește a fi cheia succesului.

Sarmalele în foi de varză reprezintă un adevărat deliciu, apreciat în toată țara, iar variantele rețetelor pot varia în funcție de regiune și preferințele fiecărei familii.

Un secret bine păstrat pentru a obține sarmale deosebit de delicioase constă în adăugarea unui ingredient special – slănina. Această opțiune poate fi înlocuită cu kaiser, ciolan afumat, cârnați sau costiță, oferind preparatului acel gust inconfundabil.

Dacă sunteți în căutarea inspirației, savoriurbane.com vine în ajutor cu o rețetă inedită: sarmale de porc în foi de varză murată, învăluite în fâșii de carne de porc crud, afumătură și puțin bulion.

Ingrediente necesare pentru sarmale de porc în foi de varză murată:

 • 500 grame de carne tocată de porc (mai grasă);
 • 1 ceapă medie, tocată;
 • 50 grame de orez;
 • 1 lingură de ulei;
 • Sare, piper, cimbru uscat, boia dulce;
 • 2 verze murate medii;
 • 2 linguri de ulei;
 • 1 ceapă tocată;
 • Crenguțe de cimbru uscat;
 • 1 foaie de dafin;
 • 250 grame de piept crud de porc cu șoric;
 • 250 grame afumătură;
 • 500 ml suc gros de roșii sau bulion.

Cum se prepară:

Se amestecă carnea tocată, ceapa, orezul și condimentele pentru umplutură. Fiecare sărmăluță se rulează în frunză de varză murată, apoi se aranjează într-o oală împreună cu diverse ingrediente precum ceapă, cimbru, foaie de dafin, piept de porc, afumătură și suc de roșii sau bulion.

Pentru servire, se recomandă smântână, ardei iuți, mămăligă sau pâine.

Sfaturi pentru sarmale reușite:

 1. Varza murată trebuie să aibă un gust echilibrat, nu prea acru sau prea sărat. Dacă este necesar, se poate limpezi cu apă rece, foaie cu foaie.
 2. Carnea folosită ar trebui să fie mai grasă pentru a face sarmalele fragede.
 3. Dimensiunea sarmalelor poate fi adaptată după preferințe, iar modelarea lor depinde adesea de dimensiunea frunzelor de varză.
 4. Clădirea sarmalelor în oală nu are reguli fixe, dar un strat de varză acră, cimbru și ceapă la fundul oalei adaugă arome delicioase.

Cu acest ingredient secret și sfaturile potrivite, sarmalele vor fi vedeta mesei de Crăciun, aducând un strop de tradiție și savoare în casele românilor.

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri