MOD DE PREPARARE ! Amestecul de cătină cu miere – O alegere excelentă pentru întărirea sistemului imunitar.

DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE

Fructul de cătină se evidențiază prin conținutul său nutritiv, depășind cu mult alte surse de vitamine. Conține de două ori mai multă vitamina C decât măceșul și de zece ori mai multă decât citricele. De asemenea, conține o cantitate de trei ori mai mare de vitamina E decât germenii de grâu, de trei ori mai multă vitamina A decât morcovii și de patru ori mai multe enzime, care protejează corpul de radicalii liberi, în comparație cu ginsengul.

În fructele coapte, conținutul de vitamina C depășește 400-800 mg la 100 g de suc proaspăt. De asemenea, conține vitaminele A, B1, B2, B6, B9, E, K, P, F, betacaroten (într-un procent net superior celui din pulpa de morcov), celuloză, precum și microelemente precum fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fier și sodiu. Uleiurile complexe, aminoacizii esențiali și acizii grași esențiali sunt, de asemenea, prezenți în această minunată plantă.

Uleiul de cătină are diverse aplicații terapeutice. Este benefic în tratamentul ulcerului gastric și duodenal, diareei, urticariei, stărilor alergice, bolilor neuroendocrine, reumatismului, afecțiunilor circulatorii și hepatice, alcoolismului, anemiei, asteniei și stresului.

De asemenea, uleiul de cătină ajută la reglarea tranzitului intestinal, ceea ce îl face util persoanelor care suferă de constipație. Are, de asemenea, un efect protector asupra gingiilor.

Extractele din frunze și ramuri au proprietăți diuretice.

Cătina este cunoscută pentru varietatea de nutrienți pe care îi conține, ceea ce o face potrivită și în cazul persoanelor care doresc să scape de câteva kilograme. Aceasta este una dintre puținele surse naturale de acizi grași omega-7, care pot contribui la menținerea greutății ideale.

Uleiul de cătină presat la rece are, de asemenea, proprietăți anti-îmbătrânire pentru piele, făcându-l potrivit pentru tratamente cosmetice. Conținând vitaminele C, E și A, acest ulei ajută la regenerarea pielii, fiind eficient în tratarea arsurilor, rănilor, psoriazisului, dermatitelor, eczemelor, acneei și herpesului.

Vinul de cătină este considerat un remediu natural, ajutând la vitaminizarea organismului și oferind în același timp o acțiune tonică.

Pentru a prepara cătina cu miere, amestecați o parte de miere cu trei părți de fructe de cătină. După ce ați spălat și zdrobit fructele, așezați-le într-un borcan până se umple pe jumătate. Turnați miere peste ele până umpleți complet borcanul. Închideți ermetic borcanul și păstrați-l în frigider.

După o săptămână, începeți să consumați această aromă delicioasă, luând o linguriță sau două în fiecare dimineață, pe stomacul gol, timp de cel puțin o lună. Acest obicei vă va întări sistemul imunitar și vă va menține sănătatea la cote înalte. scrie secretele.com


DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).