Mousse de ciocolată – un desert extrem de delicios fără făină, care îți va încânta simțurile!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Astăzi vă prezentăm o rețetă delicioasă de tort mousse de ciocolată, care este extraordinar de gustos, extrem de fin și se topește în gură. Acest tort se prepară fără utilizarea făinii, fiind potrivit pentru cei care doresc să aibă grijă de silueta lor și să evite glutenul. Savurați-l cu plăcere, este pur și simplu magnific!

Ingrediente: 200 g ciocolată neagră 30 g pudră de cacao 7 linguri apă caldă 500 ml lapte 400 ml frișcă lichidă 33% 60 g zahăr 100 g lapte condensat 16 g gelatină 80 ml apă

Decor: 1 lingură pudră de cacao

Mod de preparare:

  1. Amestecați pudra de cacao cu apa fierbinte până obțineți o pastă. Puneți la fiert laptele și adăugați frișca lichidă, zahărul și laptele condensat. Amestecați bine și aduceți compoziția la punctul de fierbere.
  2. Adăugați pasta de cacao și amestecați bine. Apoi adăugați ciocolata mărunțită și continuați să amestecați până se topește complet. Luați vasul de pe foc.
  3. Hidratați gelatina în 80 ml de apă și amestecați până se dizolvă complet. Adăugați gelatina dizolvată în compoziția de lapte cu cacao și amestecați bine.
  4. Transferați compoziția de lapte cu cacao într-un bol și lăsați-o la răcit în frigider pentru minim 30 de minute, amestecând periodic.
  5. Turnați amestecul într-o tavă cu dimensiunile 18×7×5 cm, tapetată cu hârtie de copt, și puneți-o la rece pentru a se întări peste noapte. scrie dezicuzi.ro
  6. Scoateți tortul mousse de ciocolată pe un platou și presărați-l cu pudră de cacao.

Savurați cu plăcere!

Poftă bună!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri