Iată cum poți prepara mujdeiul de usturoi astfel încât să aibă efecte benefice asupra sănătății:

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Iată o rețetă detaliată pentru a pregăti mujdeiul de usturoi ca medicament:

Ingrediente:

 • 7 căței de usturoi
 • Un vârf de cuțit de sare
 • 1/4 de lămâie, stoarsă
 • 1 linguriță de ulei de măsline presat la rece
 • 1/2 legătură de pătrunjel, tăiat foarte fin
 • Opțional: câteva linguri de apă plată sau de izvor pentru a dilua mujdeiul

Instrucțiuni:

 1. Curățați și zdrobiți usturoiul: Desfaceți căpățâna de usturoi și curățați fiecare cățel. Apoi, pisați usturoiul până când obțineți o pastă fină.
 2. Adăugați sare: Adăugați un vârf de cuțit de sare peste pasta de usturoi și amestecați bine.
 3. Stoarceți sucul de lămâie: Stoarceți sucul de lămâie și adăugați-l în recipientul cu usturoi.
 4. Adăugați ulei de măsline: Turnați o linguriță de ulei de măsline presat la rece peste amestecul de usturoi și amestecați bine pentru a combina ingredientele.
 5. Adăugați pătrunjelul tăiat: Adăugați pătrunjelul fin tăiat în mujdei și amestecați pentru a încorpora aromele.
 6. Lăsați să se patrundă: Lăsați mujdeiul să se pătrundă timp de 10-20 de minute, astfel încât aromele să se combine și să se obțină un gust echilibrat.
 7. Opțional: Dacă doriți să diluați mujdeiul și să-i reduceți efectul iritant, puteți adăuga câteva linguri de apă plată sau de izvor. Amestecați bine pentru a obține consistenta dorită.
 8. Consumați mujdeiul: Puteți consuma mujdeiul în 1-2 reprize pe parcursul unei zile, în funcție de necesitățile dumneavoastră. sursa:dezicuzi.ro

Mujdeiul este bine tolerat de organism datorită ingredientelor adăugate care compensează efectul ușor iritant al usturoiului. Sarea, sucul de lămâie și pătrunjelul stimulează digestia și reduc mirosul neplăcut al usturoiului. Uleiul de măsline îi potențează acțiunea de reducere a colesterolului și poate avea beneficii în cazul litiazei biliare.

Poftă bună!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri