Cum să pregătești mujdeiul de usturoi pentru a profita de proprietățile sale terapeutice – forma perfectă

DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Cum să prepari mujdeiul de usturoi pentru a profita de proprietățile sale medicinale!

Mujdeiul de usturoi este o formă ideală de consum pentru tratamentul unor boli care necesită ingestia zilnică a unei cantități mai mari de usturoi. Pentru a prepara mujdeiul, se pisează 7 căței de usturoi, se adaugă un vârf de cuțit de sare, sucul de la un sfert de lămâie, o linguriță de ulei de măsline presat la rece și jumătate de legătură de pătrunjel tocat fin.

Se amestecă bine, apoi se lasă să stea timp de 10-20 de minute, după care mujdeiul este gata. Dacă simțiți nevoia, puteți adăuga câteva linguri de apă plată sau de izvor pentru a-l dilua și a-i reduce astfel efectul iritant. Se consumă în 1-2 reprize pe parcursul unei zile, potrivit formula-as.ro.

Mujdeiul este mai bine tolerat de organism decât usturoiul simplu, deoarece ingredientele sale (sarea, sucul de lămâie, pătrunjelul) compensează efectul său ușor iritant, stimulează digestia (care poate fi încetinită de anumiți compuși din usturoi) și reduc chiar și mirosul neplăcut. Uleiul de măsline îi potențează acțiunea de reducere a colesterolului, precum și efectul benefic în cazul litiazei biliare.

O serie de studii au demonstrat că usturoiul are efecte antibacteriene și antifungice. Conform rezultatelor unui astfel de studiu, consumul pe termen lung de usturoi poate preveni instalarea bacteriei Helicobacter pylori, responsabilă de dezvoltarea endogastritei, ulcerului gastric și duodenal. Examinând efectele antivirale ale usturoiului, cercetătorii au descoperit că alicina sulfurică pe care o conține este eficientă, printre altele, împotriva virusului ce cauzează herpesul. scrie mesajedinsuflet.com

De asemenea, usturoiul are efect antibiotic împotriva unor microorganisme, cum ar fi stafilococul, E. Coli, Proteus, Pseudomonas, precum și un efect antihelmintic (limbrici, oxiuri, tenie etc.). Conform cercetărilor științifice, datorită efectelor sale antifungice, usturoiul poate ajuta la eliminarea Candidei albicans – agenții săi activi sulfuroși sunt capabili să dezintegreze peretii celulari și proteinele ciupercilor.


DISTRIBUIE PE FACEBOOK
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).