„Află cum să dispui murăturile asortate în borcane și care este ingredientul secret ce le menține tari și crocante.”

DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE

„Gospodinele au demarat deja pregătirile pentru iarnă, făcând murături în butoiuri sau borcane, simple sau asortate. Cu toate acestea, nu toate gospodinele știu care este ingredientul secret care le menține tari și crocante.

Românii sunt cunoscuți pentru pasiunea lor pentru murături, indiferent dacă este vorba de gogonele sau castraveți. Pentru majoritatea, iarna nu este completă fără câteva borcane pline cu provizii.

Iată cum se prepară murăturile asortate: castraveți, pepeni verzi mici, ardei lungi, gogonele, mere tari, țelină, rădăcină de pătrunjel și morcov se spală în două-trei ape și se așează proaspăt în butoi. Adaugă mărar uscat și câteva fire de hrean pentru a completa aromele.

Un ingredient secret pentru a menține murăturile tari și crocante este adăugarea frunzelor de vișin. Acestea nu numai că conferă o textură crocantă, dar adaugă și o aromă deosebită.

Saramura se prepară amestecând 500 de grame de sare în 10 litri de apă și adăugând un litru de oțet la fiecare 10 litri de apă. Această combinație garantează gustul delicios al murăturilor.

Murăturile sunt, de asemenea, benefice pentru sănătate. Prin procesul de fermentare, legumele generează bacterii sănătoase care ajută la reglarea florei intestinale și întăresc sistemul imunitar.

Castraveții murați sunt o sursă bogată de minerale precum fier, calciu, vitamina C și magneziu, care contribuie la funcționarea optimă a corpului.

Gogonelele conțin alcaloizi care previn replicarea virusurilor hepatice.

Varza murată nu doar previne mahmureala, ci și ajută la eliminarea substanțelor cancerigene din organism.

Cu toate acestea, în acest an, prepararea murăturilor și a dulcețurilor pentru iarnă în casă poate fi mai costisitoare decât cumpărarea lor direct din magazin, din cauza creșterii prețurilor la legume.

În ciuda costurilor mai mari, tradiția de a pregăti murături în casă continuă, iar mulți apreciază gustul autentic și calitatea acestora.” scrie secretele.com


DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).