Iată cum să pregătești murăturile astfel încât să nu se înmoaie niciodată și să obții cele mai gustoase murături:

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Astfel, murăturile reprezintă o sursă excelentă de vitamine și acid lactic. Indiferent de combinațiile de legume pe care le alegeți, condimentele precum mustarul, mărarul, usturoiul sau hreanul sunt obligatorii!

Ingrediente:

 • 2,5 kilograme de gogonele,
 • 1 tulpină de hrean,
 • 1 lingură de boabe de mustar,
 • 4 linguri de sare grunjoasă,
 • 1 mână de flori de conopidă,
 • 8 căței de usturoi,
 • 2 morcovi,
 • 1 lingură de boabe de piper,
 • frunze de țelină,
 • 1/2 tulpină de mărar uscat,
 • 4 foi de dafin.

Mod de preparare:

Borcanele în care urmează să fie puse gogonelele murate trebuie sterilizate. Apoi, se spală bine gogonelele și se aruncă cele lovite sau care sunt stricate, deoarece există riscul ca întregul borcan de gogonele murate să se strice odată ce au fost lăsate la murat.

Se curăță morcovii și usturoiul, se taie morcovii în rondele, se curăță hreanul și se taie în patru pe lungime.

Între timp, se pun 3 litri de apă și 4 linguri de sare pe foc. Apa se ia de pe foc atunci când a dat în clocot și se lasă deoparte.

Se așază pe fundul borcanului un strat de tulpini de mărar rupte, împreună cu frunze de țelină. Apoi, se așează gogonelele intercalate cu flori de conopidă și rondele de morcovi.

Se toarnă boabele de mustar și cele de piper printre gogonele, se adaugă frunzele de dafin și restul de tulpini de mărar și țelină.

La final, se toarnă saramura fierbinte peste gogonele. Borcanele în care au fost puse gogonelele la murat se sigilează bine cu un capac sau cu o folie de celofan.

Gogonelele murate pentru iarnă se depozitează într-un loc întunecos și răcoros.

Câteva ultime sfaturi! Folosiți sare specială pentru muraturi, pentru că altfel se vor înmuia. Aveți grijă ca întotdeauna borcanul să se închidă etanș și să nu uitați să puneți la loc legumele pe care le-ați scos și nu le-ați consumat.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri