Descoperă cum să înmulțești muscatele acasă și vei fi plăcut surprins de rezultate.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Descoperă cum să înmulțești muscatele acasă și vei fi plăcut surprins de rezultate.

Muscatele sunt cele mai populare flori pe care le poți întâlni pretutindeni. Îngrijirea muscatelor nu este solicitantă, dar mulți oameni se confruntă cu dificultăți în reproducerea lor. În acest articol, vom arăta cum să multiplicați muscatele și să vă bucurați de o multitudine de flori pe tot parcursul anului. Rezultatul te va surprinde plăcut.

Iată câteva sfaturi pentru reproducerea muscatelor:

  1. Tăiați butași tineri de aproximativ 3-4 cm, folosind foarfece foarte ascuțite. Eliminați frunzele inferioare și subțiați frunzele superioare pentru a preveni evaporarea excesivă a umezelii, care este esențială în acest stadiu pentru planta. Plasați butașii de diferite soiuri în recipiente separate și etichetați-le pentru a nu le amesteca.
  2. Lăsați butașii timp de 10-15 minute pentru a se usca ușor. În același timp, pregătiți ghivecele umplându-le cu un amestec de pământ pentru flori și îngrășământ pentru flori. Umezii ușor solul cu un pulverizator.
  3. Împingeți butașii în ghivece și asigurați-vă că sunt stabili. Lăsați-i să crească rădăcini în ghiveci și, apoi, transferați-i în recipiente mai mari pentru a evita deteriorarea cauzată de umiditatea excesivă.
  4. Plasați ghivecele cu butași într-un loc cald și luminos, evitând expunerea directă la soare.
  5. Pulverizați butașii cu apă la intervale de câteva zile și udă-i o dată la 5 zile.
  6. Propagați muscatele în sol uscat, chiar și în timpul verii, chiar dacă este foarte cald! În sol umed, butașii se pot deteriora rapid din cauza putrezirii.

Urmând aceste sfaturi simple, vei reuși să înmulțești muscatele acasă și vei fi încântat de rezultatele obținute. Bucură-te de frumusețea și aroma acestor flori minunate în grădina ta!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri