Negresa pufoasă cu frișcă și kiwi este o delicioasă prăjitură care combină gustul intens de ciocolată cu prospețimea și aciditatea kiwi-ului.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Prepararea blatului:

 1. Într-un bol adânc, cerneți făina și adăugați cacaoa și praful de copt. Amestecați bine pentru a combina ingredientele uscate.
 2. Într-un alt bol, mixați albușurile celor două ouă împreună cu cele patru albușuri până obțineți o spumă tare, asemănătoare bezelei. Adăugați un praf de sare pentru a ajuta la stabilizarea spumei.
 3. Într-un bol separat, frecați untul cu zahărul până obțineți o spumă cremoasă. Adăugați gălbenușurile unul câte unul, apoi coaja de lămâie și laptele. Amestecați bine după fiecare adăugare.
 4. Adăugați treptat amestecul de făină în compoziția de unt și zahăr, amestecând ușor cu o lingură sau cu mixerul la viteză scăzută. Asigurați-vă că nu amestecați prea mult pentru a nu supra-amesteca aluatul.
 5. Ungeți cu ulei o tavă cu dimensiunea de 30×35 cm și cu pereți înalți și tapetați-o cu hârtie de copt. Turnați compoziția de blat în tavă și niveleazăți-o cu o spatulă.
 6. Coaceți blatul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30-35 de minute, sau până când trece testul scobitorii (scobitoarea introdusă în mijlocul blatului trebuie să iasă curată).
 7. După ce blatul s-a copt, scoateți tava din cuptor și lăsați blatul să se răcească complet în tavă.

Asamblarea prăjiturii:

 1. Într-un bol, mixați smântâna lichidă până se transformă într-o friscă tare și fermă.
 2. Răspândiți frisca într-un strat gros peste blatul răcit, asigurându-vă că acoperiți întreaga suprafață.
 3. Curățați fructele de kiwi de coajă și tăiați-le în rondele subțiri. Decorați prăjitura cu rondelele de kiwi pe stratul de friscă.
 4. Pregătiți jeleul conform instrucțiunilor de pe ambalaj și întindeți-l uniform peste rondelele de kiwi. scrie top24news.ro
 5. Lăsați prăjitura la rece timp de aproximativ 2-3 ore pentru a se îngheța și a se întări. Apoi, puteți să o tăiați și să o consumați.

Poftă bună!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri