Nouă mărire de salarii pentru bugetari! Care este categoria de angajați care ar putea primi salarii mai mari cu 100%

Angajații plătiți din fonduri publice ar putea primi o mulțime de bani în plus la salariu! Acest proiect de lege ar putea primi curând votul din partea deputaților, după care ar urma să fie adoptată și pusă în aplicare.

Nouă mărire de salarii pentru bugetari! Care este categoria de angajați care ar putea primi salarii mai mari cu 100%

Mai exact, salariile stabilite pentru anul 2022 vor fi modificate pentru anagajaţii din diverse funcţii din biblioteci şi muzeele naţionale. Această propunere a mai fost făcută în trecut, însă a fost respinsă de Senat. Într-adevăr, a fost construită sub altă formă. Acum există toate șansele ca deputații să o voteze și legea să intre în vigoare.

Dacă legea va fi promulgată, din anul 2022 vor lua salarii mult mai consistente angajaţii care ocupă trei tipuri de funcţii din biblioteci şi muzee naţionale, după cum urmează: managerii, directorii generali adjuncţi şi directorii din biblioteci naţionale sau din Biblioteca Academiei Române, precum şi cei din muzeele de importanţă naţională.

Majorările salariale pentru aceste categorii de angajați sunt foarte mari. Spre exemplu, pentru managerii de gradul I, creşterea va fi de 8.247 lei la 10.529 lei, prentru cei de gradul II se trece de la suma de 8.774 lei la 12.459 lei. Pentru angajaţii altor muzee, cei din gradul I vor ajunge la salarii de 8.243 lei, iar cei de gradul II la 9.283 lei. Directorii generali adjuncţi vor trece de la 6229 lei la 9.651 lei, iar cei de gradul II vor ajunge de la actuala valoare de 8.072 lei la 11.933 lei.

A treia categorie de angajaţi pentru care se doreşte mărirea nivelului de salarizare este cea a directorilor, iar cei de gradul I vor lua acum 9.651 lei. Cei care intră în categoria angajaţilor de la „alte muzee”, vor primi 8.678 lei.

Este prevăzută și mărirea salariilor pentru cei care lucrează în Biblioteca Naţională a României şi în Biblioteca Academiei Române. O mărire de 100% vor încasa persoanele care lucrează în cadrul Institutului pentru studierea problemelor minorităţilor naţionale.

sursa