Nu aruncați coditele de cireșe. Au o mare putere de vindecare

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Coditele de cireșe conțin antioxidanți și alte substanțe benefice pentru sănătate, dar în general sunt greu de digerat și nu se recomandă a fi consumate în cantități mari. Totuși, există unele cercetări care sugerează că extractul de codițe de cireșe poate ajuta la reducerea inflamației și a durerii în cazul unor afecțiuni precum artrita sau gută.

Dacă doriți să folosiți codițele de cireșe pentru a obține beneficiile lor, puteți încerca să preparați un ceai din acestea. Puneți câteva codițe de cireșe într-o ceașcă cu apă fierbinte și lăsați-le să se infuzeze timp de câteva minute. După ce ceaiul s-a răcit puțin, puteți adăuga miere sau suc de lămâie pentru a-i îmbunătăți gustul.

Pulberea de cozi de cireșe este obținută prin măcinarea cu o râșniță electrică de cafea a pedunculilor de cireșe uscate. Aceasta trebuie administrată de 2-3 ori pe zi, câte o linguriță, deoarece are calități excelente depurative și hipoglicemiante, precum și efecte hipotensoare, care pot ajuta la reducerea ușoară a tensiunii arteriale.

Vinul de cozi de cireșe este un alt remediu popular utilizat în Italia și în țările mediteraneene, cunoscut pentru proprietățile sale benefice în tratarea celulitei și menținerea tinereții pielii. Pentru a-l obține, se macină 50 de grame de pedunculi uscați de cireșe cu ajutorul unei râșnițe electrice de cafea și se pun într-un litru de vin alb de bună calitate. După o perioadă de 7-10 zile, amestecul se filtrează prin tifon și se păstrează într-o sticlă de culoare închisă, într-un loc răcoros. Pentru a beneficia de proprietățile sale, se recomandă consumarea a 2-3 pahare de vin pe zi, pe stomacul gol, cu jumătate de oră înainte de masă.

Trebuie menționat că vinul de cozi de cireșe are un conținut ridicat de alcool, ceea ce poate fi un inconvenient major. În zilele noastre, se recomandă mai des utilizarea unui alt preparat pentru terapie.

În orice caz, ar trebui să discutați întotdeauna cu medicul dumneavoastră înainte de a încerca să utilizați orice supliment sau remediu natural pentru a trata o afecțiune medicală.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri