Nuci umplute: Descoperă rețeta tradițională pentru un desert rafinat și delicios

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Nucile umplute: Descoperă rețeta tradițională pentru un desert rafinat și delicios

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 500 grame de făină
  • 200 grame de unt
  • 200 grame de zahăr
  • 4 ouă
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 esență de vanilie

Pentru umplutură:

  • 300 grame de nucă măcinată
  • 200 grame de zahăr
  • 150 ml de lapte
  • Coaja rasă de la o lămâie

Pregătire:

Pasul 1: Prepararea aluatului Într-un bol mare, amestecă făina cu praful de copt. Într-un alt vas, bate ouăle cu zahărul până devin cremoase, apoi adaugă untul moale și esența de vanilie. Adaugă amestecul de ouă peste făina cu praf de copt și frământă până obții un aluat omogen și nelipicios.

Pasul 2: Prepararea umpluturii Într-o cratiță, adaugă zahărul și laptele, apoi pune-le pe foc mic până când zahărul se topește complet. Adaugă nucile măcinate și coaja rasă de lămâie, amestecă bine și lasă să se răcească.

Pasul 3: Formarea nucilor umplute Împarte aluatul în bucăți de dimensiunea unei nuci. Formează fiecare bucată de aluat în forma unei cochilii de nucă, apoi umple jumătatea de aluat cu umplutura de nucă și acoperă cu cealaltă jumătate.

Pasul 4: Coacerea Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Așează nucile umplute pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace-le timp de 15-20 de minute, sau până când devin ușor aurii.

Concluzie: Nucile umplute sunt un desert tradițional care încântă deopotrivă adulții și copiii. Această rețetă simplă, dar savuroasă, va deveni cu siguranță una dintre preferatele voastre. Încearcă-o și împărtășește deliciile tradiționale cu cei dragi!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri