NUCILE au beneficii asupra întregului corp (creier, inimă, intestine, vase de sânge) – ultimele studii

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Nucile și dovleacul sunt, fără îndoială, cele mai hrănitoare și sănătoase fructe ale toamnei. Un studiu recent a scos în evidență efectele benefice ale consumului de nuci asupra întregului organism.

Beneficiile Nucilor pentru Organism Cele mai recente descoperiri privind efectele consumului de nuci asupra cancerului, îmbătrânirii cognitive, sănătății vasculare și intestinale au fost publicate în Jurnalul Experimental Biology în aprilie 2015.

Experții afirmă că nucile reprezintă o componentă esențială a unei diete sănătoase. În ultimii 20 de ani, au fost publicate peste 159 de studii științifice care atestă efectele pozitive ale consumului de nuci asupra sănătății inimii, diabetului, cancerului, cogniției, fertilității și controlului greutății.

Nucile sunt surse bogate de proteine de calitate, acizi grași Omega-3 și antioxidanți. Cu toate acestea, principala contribuție la beneficiile nucilor provine din acidul alfa-linoleic (ALA), un acid gras Omega-3 prezent în cantități semnificative doar în aceste fructe.

Combaterea cancerului de colon. Printr-un studiu pionierat la Universitatea din Coreea (Departamentul de Nutriție și Management Alimentar), cercetătorii au investigat efectele compușilor din nuci asupra celulelor cancerului de colon. Extractul de nuci a demonstrat o reducere semnificativă a ratei de supraviețuire a celulelor stem canceroase.

Menținerea sănătății intestinale. Microbiomul intestinal reprezintă un ecosistem complex de bacterii ce facilitează digestia și utilizarea alimentelor. Un studiu efectuat pe animale a relevat că o dietă bogată în nuci influențează pozitiv comunitățile de bacterii intestinale, contribuind la prevenirea bolilor cronice.

Susținerea sănătății creierului. Nucile constituie o sursă valoroasă de acizi grași polinesaturați, seleniu, magneziu, acid folic și polifenoli, având un impact benefic asupra unor regiuni critice ale creierului. Studiile pe animale au confirmat că includerea nucilor în dietă are un efect protector asupra creierului care îmbătrânește.

Îmbunătățirea sănătății vasculare. Cercetătorii de la Universitatea din California au constatat că consumul regulat de nuci are un efect pozitiv asupra funcției vasculare la femeile aflate în perioada post-menopauză, cu niveluri crescute de colesterol. Femeile care au consumat 40 de grame de nuci zilnic au prezentat o îmbunătățire semnificativă a funcției vasculare, datorită acidului gras Omega-3 alfa-linoleic. scrie lataifas.ro

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri