Nuga – rețeta autentică turcească

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Nuga – rețeta tradițională

Ingrediente:

  • 3 albușuri
  • 100 g zahăr pudră
  • 100 g miere
  • nuci
  • napolitane

Mod de preparare:

  1. Într-un vas potrivit, puneți albușurile și bateți-le spumă tare împreună cu zahărul pudră și mierea încălzită în prealabil, folosind metoda bain-marie. Continuați să le bateți până când se obține o spumă densă care să se țină pe paletele mixerului.
  2. Îndepărtați vasul de la căldură și adăugați nucile mărunțite, care au fost ușor prăjite într-o tigaie fără grăsime. Amestecați bine pentru a combina toate ingredientele.
  3. Tapetați o tavă cu folie de plastic și așezați un strat de napolitane pe fundul tăvii. Apoi, distribuiți uniform crema peste napolitane și acoperiți cu un alt strat de napolitane. Niveleazăți frumos compoziția cu ajutorul unui cuțit, apoi acoperiți totul cu o altă foaie de plastic.
  4. Lăsați tava la răcire în frigider până a doua zi, permițând astfel nugei să se întărească și să-și dezvolte aromele. scrie top24news.ro

TIPS-URI:

  1. Dacă doriți, puteți folosi foi mari de napolitană în locul napolitanelor mici. Totuși, utilizarea napolitanelor mici facilitează tăierea în porții mai frumoase.
DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri