O bucurie culinară deosebită, gata într-un timp scurt – cartofi gratinați cu șuncă și cașcaval, un deliciu nemaipomenit!

DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE

Ați fi tentat să renunțați la gătit din cauza timpului limitat sau a lipsei de chef? Noi avem soluția perfectă: încercați rețeta simplă și rapidă de cartofi gratinați cu șuncă și cașcaval. Această savuroasă combinație vă va cucerii instant!

Timp de preparare: 15 minute Porții: 6

Ingrediente:

 • 1 kg de cartofi
 • 200 g de șuncă
 • 150 g de mozzarella
 • 100 g de brânză cu cheag tare
 • 100 g de parmezan
 • 200 ml de lapte
 • 60 ml de ulei de măsline
 • 3 linguri de pesmet
 • 1/2 linguriță de sare
 • 1/2 linguriță de piper negru măcinat

Mod de preparare:

 1. Curățați cartofii de coajă și tăiați-i în felii subțiri. Ungeți o tavă cu dimensiunea de 20 x 25 cm cu ulei de măsline și presărați 2 linguri de pesmet. Așezați primul strat de cartofi feliați, condimentați cu sare și piper negru măcinat.
 2. Urmează să aranjați un strat de șuncă tăiată felii, apoi un strat de brânză cu cheag tare felii subțiri și unul de mozzarella cuburi. Presărați cu parmezan ras și adăugați al doilea strat de cartofi. Continuați să așezați un strat de șuncă, un strat de brânză cu cheag tare, un strat de mozzarella și din nou parmezan ras.
 3. Acoperiți cu ultimul strat de cartofi, presărați sare, piper și o lingură de pesmet. Turnați laptele și uleiul de măsline. Acoperiți cu o foaie de aluminiu și coaceți în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 30 de minute.
 4. Îndepărtați folia de aluminiu și mai coaceți pentru încă 5 minute, până se rumenește frumos.
 5. Savurați această delicioasă combinație de cartofi gratinați cu șuncă și cașcaval cu plăcere!

Poftă bună! scrie dezicuzi.ro


DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).