O bunătate de mâncare cu care soacra mea m-a cucerit – Cartofi la cuptor înveliți în bacon!

Vă prezentăm o rețetă simplă, dar cu un rezultat de vis, atât în ceea ce privește gustul, cât și aspectul. Cartofii la cuptor înveliți în bacon cu șuncă și cașcaval reprezintă o cină irezistibilă, atât de delicioși încât vor dispărea imediat de pe farfurie. Se pot servi atât calzi, cât și reci, ca atare sau alături de o salată.

Ingrediente:

 • 500 g cartofi
 • 450 g cașcaval
 • 240 g bacon
 • 250 g șuncă
 • 1/2 linguriță boia afumată
 • 1/2 linguriță sare
 • 1/2 linguriță piper negru măcinat

Mod de preparare:

 1. Dați cașcavalul prin răzătoare. Curățați cartofii de coajă și feliați-i subțire cu ajutorul răzătoarei.
 2. Acoperiți o tavă cu diametrul de 24 cm cu hârtie de copt și așezați feliile de bacon (sau pancetta) în formă de cerc, începând din centru tigăii spre exterior. Păstrați 4-5 fâșii de bacon pentru a le folosi la final.
 3. Așezați un strat de felii de cartofi peste bacon și condimentați cu sare, piper negru și boia afumată.
 4. Adăugați un strat de cașcaval ras și apoi 4 felii de șuncă presată.
 5. Continuați cu un alt strat de felii de cartofi pe care îl condimentați la fel ca anterior.
 6. Acoperiți cu un strat de cașcaval ras și apoi adăugați celelalte 4 felii de șuncă presată.
 7. Repetați pașii 5 și 6 până când utilizați toate ingredientele.
 8. Finalizați cu un ultim strat de felii de cartofi și condimentați cu sare, piper negru și boia afumată. Puneți feliile de bacon păstrate în centru.
 9. Acoperiți cu feliile de bacon de la exterior spre centru. Puteți folosi un capac de fontă potrivit pentru a menține fâșiile de bacon la locul lor.
 10. Introduceți tigaia în cuptorul preîncălzit la 190°C și coaceți timp de aproximativ 50-60 de minute.
 11. Odată scoasă tigaia din cuptor, îndepărtați excesul de grăsime. Puteți răsturna preparatul pe un platou și îl puteți porționa.
 12. Savurați cu plăcere!

Poftă bună!

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri