O cură de 5 zile cu usturoi poate fi benefică pentru sănătate, consumând un cățel de usturoi pe zi, deoarece se spune că acest obicei poate ajuta la vindecarea multor boli și afecțiuni.

DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE

Conform studiilor medicale, usturoiul are proprietăți de antibiotic natural. Consumat pe stomacul gol, preferabil înainte de micul dejun, acesta poate lupta împotriva bacteriilor nocive din stomac. Usturoiul este considerat de medici cel mai sigur și eficient mod de a combate hipertensiunea, deși mecanismul exact nu este cunoscut. Unele teorii sugerează că usturoiul dilată arterele, reducând presiunea, în timp ce altele menționează puterea sa de a lupta împotriva infecțiilor și astfel, de a reduce tensiunea arterială. Usturoiul nu vindecă diabetul și nu ar trebui consumat fără acordul medicului, dar poate fi un mod util de a controla boala prin scăderea glicemiei.

Usturoiul are proprietăți antioxidante și antifungice puternice, luptând împotriva radicalilor liberi care pot cauza afecțiuni ale inimii, cancer sau chiar Alzheimer. Studiile arată că consumul regulat de usturoi crud poate reduce riscul de cancer de gât cu până la 44%. Mai multe cercetări științifice au confirmat că usturoiul previne mai multe afecțiuni comune, fiind un excelent antibiotic natural.

Consumul de usturoi în fiecare dimineață pe stomacul gol poate aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Printre acestea se numără reducerea nivelului de colesterol rău din sânge, prevenirea arteriosclerozei, reducerea presiunii arteriale, eliberarea stresului oxidativ, promovarea sănătății sistemului circulator, îmbunătățirea potenței, stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, creșterea imunității, prevenirea candidozei, ajutarea la absorbția mineralelor, reducerea grăsimii din ficat, reprezentând totodată un antibiotic natural și ameliorând osteoartrita.


DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).