PRAJITURA DRAGALASA ! O prăjitură cu mere cu un aspect încântător – un desert care cu siguranță merită toate laudele!

DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Astăzi vă prezentăm o rețetă fascinantă de prăjitură cu mere, cu un gust excepțional, care încântă iubitorii de bunătăți. Această prăjitură se prepară cu ușurință, având un aluat fărâmicios și o umplutură aromatică și extrem de delicioasă de mere. Rezultatul este o prăjitură subtilă și intens parfumată, perfectă pentru serile răcoroase de toamnă, savurată în compania celor dragi.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 450 g de făină cernută
  • 150 ml de lapte cald
  • 2 lingurițe de drojdie uscată
  • 3 linguri pline de zahăr
  • 200 g de unt moale

Pentru umplutură:

  • 500 g de mere
  • 50 g de unt
  • 80 g de zahăr
  • 120 ml de lapte
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 1 linguriță de zahăr vanilat
  • Zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare:

  1. Pregătiți maiaua: Într-un bol, turnați laptele cald și adăugați drojdia uscată și zahărul. Amestecați folosind un tel până când zahărul se dizolvă. Acoperiți bolul cu un prosop și lăsați-l să stea 15 minute la căldură.
  2. Pregătiți aluatul: Într-un alt bol, adăugați făina cernută, potriviți-o cu sare și amestecați cu untul moale. Frecați ingredientele până obțineți fărâmituri.
  3. Adăugați maiaua în bolul cu făina și frământați aluatul. Trebuie să obțineți un aluat moale și nelipicios. Acoperiți bolul cu un prosop și lăsați-l la frigider timp de 1 oră.
  4. Pregătiți umplutura: Spălați merele, decojiți-le și îndepărtați cotorul și semințele. Tăiați-le în cuburi mari.
  5. Încingeți untul într-o tigaie și adăugați zahărul. Amestecați continuu până obțineți o caramelă omogenă.
  6. Adăugați merele tăiate în tigaie și turnați laptele. Amestecați și gătiți până ce lichidul se evapora practic complet.
  7. Presărați merele cu scorțișoară și zahăr vanilat. Gătiți încă 2-3 minute. Lăsați umplutura să se răcească.
  8. Scoateți aluatul din frigider și așezați-l pe suprafața de lucru. Redați-i forma de cilindru și tăiați 1/3 din el.
  9. Întindeți aluatul tăiat pe o suprafață înfăinată. Decupați un blat dreptunghiular de 17 x 28 cm.
  10. Întindeți restul de aluat într-un alt blat dreptunghiular de 34 x 56 cm.
  11. Așezați umplutura răcită pe jumătate din blatul mare (34 x 56 cm). Acoperiți cu blatul mic (17 x 28 cm). Lipiți marginile folosind o furculiță. Tăiați fâșii lungi din partea liberă a blatului mare și formați un model “spicușor” sau “cosiță” deasupra blatului mic. Lipiți bine marginile cu furculița.
  12. Tapițați tava de copt cu hârtie și așezați cu grijă prăjitura în ea.
  13. Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180°C și coaceți timp de 25 de minute. Timpul de coacere poate varia în funcție de cuptor.
  14. După ce este gata, așezați prăjitura aspectuoasă pe un platou și presărați-o cu zahăr pudră. Servește această prăjitură delicioasă alături de o ceașcă de ceai aromat sau de o cafea.

Poftă bună! scrie dezicuzi.ro


DISTRIBUIE PE FACEBOOK
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).