O rețetă de cornulețe cu zahăr transmise din generație în generație! Este imposibil să rezisti în fața lor.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Cornulețe fragede, crocante și cu umplutură preferată – ce poate fi mai gustos alături de ceaiul sau cafeaua aromată de dimineață? Se prepară și se coc foarte repede. Cornulețele sunt foarte gustoase calde, dar își păstrează același gust și peste câteva zile. Atât copiii, cât și adulții le vor mânca în câteva clipe. Preparați chiar acum aceste dulciuri minunate!

Ingrediente:

 • 250 g de unt sau margarină
 • 1/2 pahar de lapte cald
 • 2 ouă
 • 1 linguriță de drojdie uscată
 • 1/2 pliculeț de praf de copt
 • 500 g de făină (3-3.5 pahare)
 • Zahăr (pentru umplutură)
 • Scorțișoară (opțional, pentru umplutură)

Mod de preparare:

 1. Topiți untul sau margarina. Cerneți făina împreună cu praful de copt. Frecați drojdia cu făina.
 2. Bateți ouăle, adăugați laptele și untul topit. Frământați aluatul, acoperiți-l cu folie alimentară și dați-l la frigider pentru două ore.
 3. Preîncălziți cuptorul la 180°C (356°F).
 4. Porționați aluatul în 5 părți. Pe masă, așezați 3 linguri de zahăr în formă de piramidă (puteți amesteca zahărul cu scorțișoară pentru o notă aromată).
 5. Puneți o bucată de aluat în zahăr și întindeți o foaie de 5-6 mm grosime. Tăiați aluatul în triunghiuri și formați cornulețe.
 6. Alegeți umplutura preferată și puneți-o pe fiecare bucățică de aluat.
 7. Puneți cornulețele pe tava de copt și coaceți-le timp de 20 de minute sau până se rumenesc frumos. scrie dorcudor.ro

Poftă bună!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri