Observați consistența inițială a aluatului? Ei bine, după procesul de coacere, acesta suferă o metamorfoză într-o textură cremoasă și delicioasă. Rezultatul final? O prăjitură uluitoare, îmbogățită cu fructe și plină de savoare!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Astăzi, doritori ai bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă deosebită pentru prăjitură cu mere și pere. Acest desert magic aduce o explozie de gust, cu miezul său cremos și suculent în interior și o crustă crocantă la exterior. Prăjitura este alegerea ideală pentru gospodinele care apreciază rețetele simple, ușor de pregătit și cu un gust desăvârșit. Desertul este atât de simplu în realizare, dar aspectul său vizual și aroma lui îl fac perfect pentru a fi servit cu mândrie la o cină romantică sau într-o zi festivă.

Ingrediente:

 • 800 g de mere și pere proaspete
 • 100 ml de lapte
 • 30 g de unt topit
 • 70 g de făină cernută
 • 1 linguriță de praf de copt
 • 2 ouă
 • 50 g de zahăr
 • 10 g de zahăr vanilat
 • 1 priză de sare

Ingrediente pentru stratul crocant (Streusel):

 • 80 g de făină cernută
 • 30 g de zahăr
 • 10 g de zahăr vanilat
 • 40 g de unt moale
 • 1 priză de sare

Mod de preparare:

 1. Începeți pregătirea aluatului: Spargeți două ouă într-un bol și adăugați o priză de sare, zahăr vanilat și zahăr. Folosind un mixer, bateți ingredientele până obțineți o masă albă și spumoasă. Turnați în compoziție laptele cald și untul topit, continuând să amestecați.
 2. Într-un alt recipient, amestecați făina cernută cu praful de copt. Adăugați amestecul de ingrediente uscate în bolul cu ouă bătute. Amestecați până obțineți un aluat omogen.
 3. Alegeți o formă dreptunghiulară pentru copt, cu dimensiunile 10 x 22 cm. Ungeți bine partea de jos și marginile formei cu ulei vegetal, apoi acoperiți cu hârtie de copt.
 4. Spălați merele și perele, decojiți-le și îndepărtați cotoarele și semințele. Tăiați-le în felii subțiri.
 5. Așezați aluatul pe o suprafață unsă cu ulei și întindeți-l sub formă de un dreptunghi subțire, cu o grosime de aproximativ 2-3 mm. Presărați uniform zahărul (100 g) pe întreaga suprafață a aluatului.
 6. Distribuiți felii de mere și pere pe întreaga suprafață a aluatului.
 7. Rulați aluatul în formă de rulou și tăiați-l în bucăți mai mici.
 8. Așezați bucățile de aluat rulate în tavă, cu partea tăiată în sus.
 9. Bateți oul rămas într-un bol și ungeți prăjitura cu ajutorul unei pensule de silicon.
 10. Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180-190°C, timp de aproximativ 40 de minute. Durata de coacere poate varia în funcție de fiecare cuptor în parte.
 11. În timpul coacerii, pregătiți stratul crocant (Streusel): Într-un bol, amestecați untul moale cu făina cernută, zahărul, sarea și zahărul vanilat, până obțineți o compoziție sfărâmicioasă.
 12. După ce ați scos prăjitura din cuptor, presărați uniform stratul de Streusel peste suprafața acesteia. Introduceți prăjitura din nou în cuptor și coaceți pentru încă 20 de minute, la temperatura de 190°C.
 13. După coacere, lăsați prăjitura să se răcească în formă timp de 15-20 de minute. Apoi, transferați cu grijă prăjitura pe un platou și lăsați-o să se răcească complet.

Poftă bună! scrie dezicuzi.ro

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri