Pentru a avea o orhidee care să înflorească tot anul, iată 7 sfaturi importante de îngrijire:

DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Orhideea este o plantă deosebită și delicată, nu doar din punct de vedere estetic, ci și în ceea ce privește îngrijirea sa. O orhidee fără flori nu încântă încăperea. Înainte de a achiziționa această floare, ar trebui să cunoști exact cum să o îngrijești.

Dacă te-ai hotărât și dorești să îngrijești o orhidee, iată câteva sfaturi utile de pe stiriactuale.net:

  1. Alege un soi de orhidee ușor de îngrijit.

Există mai multe tipuri de orhidee, de aceea este recomandat să începi cu una mai puțin pretențioasă. Cel mai cunoscut soi este Phalaenopsis și este ușor de îngrijit.

  1. Schimbarea ghiveciului.

Ghiveciul trebuie schimbat la fiecare 2 ani. Trebuie să ai grijă, deoarece rădăcinile se pot rupe ușor. Substratul trebuie înlocuit în totalitate. Înainte de a o muta, trebuie să îndepărtezi părțile moi și uscate.

După ce ai mutat-o într-un alt ghiveci, trebuie udată timp de 3 zile consecutive. Îngrășămintele se pot adăuga după aproximativ o lună.

  1. Udarea corectă.

Chiar dacă sunt plante tropicale, acest lucru te poate induce în eroare. Nu trebuie udată mai mult de o dată pe săptămână. Cea mai bună metodă de udare este scufundarea plantei într-un vas cu apă timp de 20-30 de minute, nu foarte rece, sau lăsarea unei tăvițe cu apă pentru ca planta să preia cantitatea de apă necesară.

  1. Îngrășăminte pentru creștere.

Toate tipurile de orhidee au nevoie de îngrășăminte, la fel ca orice altă plantă. Este indicat să cumperi îngrășăminte special destinate acestor plante. Acestea trebuie adăugate o dată pe lună, împreună cu apa, doar în perioada activă de creștere.

  1. Feriți planta de soarele direct.

Expunerea plantei la lumină corectă este esențială. Orhideele iubesc soarele, dar nu tolerează razele directe. Cel mai bine este să o amplasezi la geamul orientat spre est sau vest.

  1. Controlul temperaturii.

Pentru o înflorire frumoasă, temperatura trebuie să scadă la 12-18 grade Celsius în timpul nopții. Un aspect esențial este contrastul de temperaturi.

Pe parcursul zilei, temperatura trebuie să fie cu 4-5 grade Celsius mai mare.

  1. Tăierea tijelor.

După ce florile s-au ofilit, tija trebuie tăiată aproximativ la jumătate, dupa al doilea sau al treilea nod. Astfel, in scurt timp orhideea ta va inflori iar.


DISTRIBUIE PE FACEBOOK
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).