Pasi simpli pentru a face o pâine de casă delicioasă

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Aceasta este o rețetă simplă și sigură pentru a obține o pâine de casă pufoasă cu coajă subțire și rumenă, și miez moale și aromat. Următorii pași descriu modul în care se face aluatul pentru pâinea de casă, cât timp trebuie să dospească și la ce temperatură se coace:

Ingrediente:

 • 1 kg de făină albă 650
 • 25 g de drojdie proaspătă
 • 1 lingură de zahăr
 • 4 linguri de ulei de măsline
 • 3 lingurițe de sare
 • 700 ml de apă călduță (nu fierbinte)

Pași:

 1. Într-un bol mare, amestecați o cană de făină cu zahărul și drojdia ruptă bucățele și adăugați apa călduță.
 2. Amestecați bine cu un tel și lăsați să crească maiaua timp de 15 minute.
 3. Adăugați cele 4 linguri de ulei, sarea și făina treptat, amestecând continuu cu telul. Începeți să frământați aluatul când acesta începe să se lege.
 4. Frământați aluatul de pâine timp de 2-3 minute, după care așezați-l într-un vas uns cu ulei.
 5. Acoperiți vasul cu o folie de plastic și lăsați aluatul la crescut timp de 40 de minute. Acesta trebuie să își dubleze mărimea.
 6. Scoateți aluatul din vas și așezați-l pe o suprafață presărată cu făină. Tăiați-l în două părți egale pe care le frământați preț de 2-3 minute.
 7. Formați două pâini și crestați-le cu un cuțit, pentru a putea crește și a se coace bine.
 8. Așezați pâinile în tăvi de copt unse cu ulei și lăsați-le la loc cald pentru 15 minute, pentru ca acestea să mai crească.
 9. Preîncălziți cuptorul la 220°C și puneți tăvile cu pâine în cuptor. Coaceți timp de 50-60 de minute, până când acestea se rumenesc bine.
 10. După ce sunt gata, scoateți pâinea din tăvi și ungeți-o cu unt, astfel încât coaja să devină moale și să nu se întărească.
 11. Înveleșteți pâinea într-un prosop curat și lăsați-o timp de 2-3 ore, astfel încât să se răcească.

Poftă bună la pâine de casă pufoasă și delicioasă!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri