Pâine fără cuptor! Vă prezentăm o rețetă pentru o pâine gătită la tigaie. Moale, pufoasă, savuroasă… O idee genială, nu-i așa?

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Pâine gătită la tigaie, o alternativă perfectă când cuptorul nu e la îndemână! Iată o rețetă genială, mai ales când cuptorul a dat greș și nu poți renunța la pâinea de casă. Moale, pufoasă și savuroasă, precum orice pâine de casă, această rețetă va fi bine primită de întreaga familie.

Ingrediente:

  • 450 g făină
  • 150 ml apă caldă
  • 1 linguriță sare
  • 10 g drojdie uscată
  • 150 ml chefir
  • 10 ml ulei rafinat

Mod de preparare:

  1. Într-un bol, dizolvați sare și drojdia în apa călduță. Turnați acest amestec în bolul cu făină și amestecați puțin. Adăugați chefirul și frământați bine aluatul până obțineți o textură omogenă.
  2. Transferați aluatul într-un bol, acoperiți cu o folie alimentară și lăsați-l la dospit timp de 1 oră.
  3. Ungeți tigaia în care urmează să gătiți pâinea cu 10 ml de ulei. Transferați aluatul dospit în tigaie și dați-i forma dorită, potrivită cu diametrul tigăii. Acoperiți cu un capac și lăsați la dospit pentru încă 20 de minute.
  4. Așezați tigaia cu pâine la foc încet pentru aproximativ 1 oră, coacerea fiind realizată pe prima parte. Apoi, întoarceți pâinea și lăsați-o la foc mic pentru încă 10 minute pe cealaltă parte. scrie dorcudor.ro

Poftă bună! Acum puteți savura o delicioasă pâine gătită cu grijă la tigaie.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri