Absolut irezistibilă, pâinea turcească la tigaie este atât de moale și aerată că nu poți să-i rezisti tentației!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Descoperind bucătăria turcească, veți găsi rețete autentice și veți afla foarte multe despre cultura Turciei. Vă prezentăm astăzi, dragi amatori ai bucatelor delicioase, o rețetă superbă de pâine tradițională turcească, preparată la tigaie. Această pâine se prepară foarte ușor și rapid, este delicioasă servită cu brânză și roșii proaspete. Marele deliciu nu se compară cu cel din comerț, deoarece este moale, aerat și proaspăt, de casă. Răsfățați-vă familia cu un deliciu apetisant și savuros.

Ingrediente: – 1 kg de făină cernută – 400 ml de chefir – 400 ml de apă – 40 g de drojdie proaspătă – 1 linguriță de sare – 1 linguriță de zahăr – ulei vegetal

Mod de preparare:

 1. Combinați într-un bol drojdia proaspătă cu 1 linguriță de zahăr. Turnați 1 pahar de apă caldă și 2-3 linguri de făină cernută. Omogenizați ingredientele. Lăsați maiaua să stea timp de 10 minute.
 2. Apoi adăugați 1 linguriță de sare. Turnați 1 pahar de apă caldă și chefirul la temperatura camerei. Omogenizați ingredientele.
 3. Cernați făina și treptat adăugați-o în bolul cu ingredientele omogenizate. Frământați aluatul, folosind robotul de bucătărie, până când obțineți un aluat omogen și lipicios.
 4. Ungeți aluatul, bolul și mâinile cu ulei vegetal. Așezați aluatul pe masa de lucru, preventiv tapetată cu covorașul din silicon.
 5. Mai frământați puțin aluatul și ungeți-l cu ulei vegetal. Puneți aluatul în bolul uns cu ulei vegetal, acoperiți-l cu folie alimentară și lăsați-l pentru 40-60 de minute, la un loc cald.
 6. Așezați aluatul dospit pe covorașul din silicon. Ungeți mereu mâinile cu ulei vegetal în timpul procesului de preparare a turtelor.
 7. Împărțiți aluatul în porții de 200-210 g și formați niște bile. Ar trebui să obțineți 9 bile.
 8. Luați câte o bilă de aluat, presărați-o cu făină cernută și întindeți-o într-un blat de dimensiunea tigăii, cu grosimea de 0,7-0,8 cm.
 9. Încingeți tigaia bine. Așezați turta și coaceți-o timp de 1 minut pe o parte, apoi întoarceți-o pe partea opusă și coaceți-o 1-2 minute. Apoi întoarceți turta pe partea opusă și coaceți turta la foc moderat, timp de 5-7 minute până se va rumeni frumos pe ambele părți.
 10. Procedați similar cu aluatul rămas.
 11. Apoi așezați pâinea caldă și apetisantă pe o grilă. La dorință, ungeți-o cu unt. scrie dorcudor.ro

Poftă bună!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri