Prajitura cu foi de pandispan, irezistibilă și tentantă

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Prajitura delicioasă cu foi de pandispan

INGREDIENTE:

 • 1 pachet cu foi de pandispan (3 bucăți, în total 300 g) Crema:
 • 250 g mascarpone
 • 2 ouă
 • 100 g zahăr
 • 10 g gelatină
 • 200 g ciocolată tiramisu Schogetten
 • 400 ml smântână pentru frișcă (30% grăsime) Decor:
 • Aschii de ciocolată

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de pandispan:

 1. Pentru că foile sunt deja făcute, nu ne mai rămâne decât să facem crema. Într-o cratiță, punem smântâna pentru frișcă și adăugăm ciocolata. Punem cratița pe foc, amestecând continuu până se topește ciocolata, având grijă ca smântâna să nu atingă punctul de fierbere. După ce ciocolata s-a topit, punem cratița la congelator și o lăsăm aproximativ 3 ore.
 2. Între timp, punem gelatina la hidratat în apă rece. Mixăm bine ouăle cu zahărul, apoi le punem pe baie de abur până se îngroașă. După ce s-a îngroșat, tragem de pe foc, lăsăm timp de 10 minute, apoi adăugăm gelatina hidratată, omogenizăm și o incorporăm în mascarpone. Dăm la frigider până scoatem ciocolata din congelator.
 3. Scoatem cratița din congelator și incorporăm crema de ciocolată în crema de mascarpone, mixând bine până obținem o cremă spumoasă. Tapetăm o tavă cu folie alimentară, având dimensiunile foilor de pandispan. Așezăm prima foaie, întindem un strat de cremă, uniformizăm, adăugăm a doua foaie, întindem din nou un strat de cremă, apoi ultima foaie și deasupra restul de cremă. Presărăm aschii de ciocolată deasupra și dăm tava la frigider pentru aproximativ 2 ore. scrie top24news.ro
 4. Se porționează folosind un cuțit trecut prin apă fierbinte.

TIPS-URI:

 1. Chiar dacă crema de mascarpone s-a întărit, nu este nicio problemă. Se mixează bine împreună cu crema de ciocolată.
DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri