„Pârjoale delicioase, complet vegetariene! Nu uita să-ți notezi rețeta!”

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Iată rețeta pentru niște pârjoale delicioase, complet vegetariene! Pârjoalele cu varză sunt ușor de pregătit și se potrivesc perfect cu felurile de mâncare cu carne. Sunt un deliciu apetisant și aromat care nu va lăsa pe nimeni indiferent. Acestea pot fi servite atât ca garnitură, cât și de sine stătător cu smântână sau sosul preferat.

Timp de preparare: 25 minute Porții: 3

Ingrediente:

 • 700 g varză
 • 2 ouă
 • 70 g griș
 • 2 bucăți cepe
 • 1 linguriță sare
 • 1 linguriță mărar uscat
 • 1/2 linguriță piper negru măcinat
 • 30 g unt

Instrucțiuni:

 1. Într-o cratiță, adăugați apă și puneți-o pe foc. Aduceți apa la fierbere.
 2. Tocați varza cât mai mărunt și adăugați-o în cratița cu apă. Fierbeți varza timp de 7-10 minute. Dacă varza este mai bătrână, o puteți fierbe câteva minute în plus.
 3. Între timp, curățați cepele și tăiați-le cubulețe mici. Prăjiți ceapa într-o tigaie încinsă cu unt. Gătiți ceapa la foc moderat până devine rumenită, apoi transferați-o pe o farfurie și lăsați-o să se răcească.
 4. Strecurați varza și lăsați-o să se scurgă timp de câteva minute. Lăsați-o să se răcească. Dacă este necesar, mai scurgeți varza cu mâinile.
 5. Într-un bol, amestecați varza răcită cu ceapa prăjită, ouăle, sarea, grișul, mărarul și piperul.
 6. Lăsați amestecul să stea la temperatura camerei timp de 10 minute, astfel încât grișul să se umfle. Dacă amestecul este prea lichid, mai puteți adăuga puțin griș.
 7. Formați pârjoalele în forma dorită și aplatizați-le ușor.
 8. Prăjiți pârjoalele într-o tigaie cu ulei încins până se rumenesc. Apoi, întoarceți-le pe partea cealaltă și acoperiți tigaia cu un capac. Prăjiți până când pârjoalele sunt gata.
 9. Scoateți pârjoalele pe prosoape de hârtie, pentru a absorbi surplusul de ulei.
 10. Savurați-le cu plăcere! Notă: Din cantitatea de ingrediente prezentată mai sus, obțineți aproximativ 10-12 pârjoale. scrie dezicuzi.ro

Poftă bună!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri