Pârjoalele de post cu ovăz sunt foarte gustoase și consistente. Gustul lor nu este deloc mai inferior decât cel al pârjoalelor din carne.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Vă prezentăm o rețetă delicioasă de pârjoale de ovăz, perfecte pentru perioada de post sau pentru a diversifica meniul cu o variantă fără carne. Gustul acestor pârjoale este pur și simplu fabulos, sunt sățioase și aromate. Le puteți servi alături de orice garnitură sau legume proaspete.

Ingrediente:

 • 1 pahar de fulgi de ovăz
 • 1 ceapă
 • 2 căței de usturoi
 • 1 morcov
 • 2 cartofi
 • 1/2 pahar de apă
 • Ulei de floarea soarelui
 • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

 1. Începeți prin folosirea fulgilor de ovăz care se prepară rapid.
 2. Presărați fulgii de ovăz într-un bol adânc și turnați deasupra lor apă clocotită. Lăsați-i să se umfle complet.
 3. Între timp, pregătiți legumele. Curățați ceapa, morcovul și cartofii, apoi spălați-le bine.
 4. Dați legumele prin răzătoare pentru a le mărunți.
 5. Adăugați legumele mărunțite în bolul cu fulgi de ovăz și incorporați usturoiul dat prin presă. Asezonați compoziția cu sare și piper după gust.
 6. Formați pârjoalele din amestecul obținut și prăjiți-le în ulei de floarea soarelui, pe ambele părți, până devin rumene și crocante.

Poftă bună! Aceste pârjoale de ovăz sunt o opțiune delicioasă și sănătoasă pentru orice masă! scrie dezicuzi.ro

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri