S-a demonstrat că Păstăile pe care le-am iubit să le rupem încă din copilărie sunt de mare ajutor.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Cu plăcere vă prezint roșcovul și fructul său – păstăia. Roșcovul este o plantă perenă, veșnic verde, din familia Leguminoase, originară din regiunea mediteraneană și este cultivat pentru păstăile sale comestibile. În trecut, aceste păstăi au reprezentat o importantă sursă de zahăr înainte ca sfecla de zahăr și trestia de zahăr să devină populare.

În prezent, roșcovul este cultivat în zone cu climate calde, temperate și subtropicale, fiind tolerant la secetă și adecvat pentru regiunile de coastă calde și umede. Cultura de roșcov este răspândită în zonele de sud ale Portugaliei, Spaniei și insulele italiene Sicilia și Sardinia. Fructul roșcovului este bogat în calciu și vitamina B1 și are proprietăți terapeutice asupra diareei, ajutând la greață, vărsături și probleme digestive. Semințele/fructele sunt utilizate în cosmetică, prelucrarea tutunului și producția de hârtie. Pudra sau bucățile de roșcovă sunt folosite ca ingredient în dulciuri și prăjituri, iar mulți oameni le amestecă cu cacao crudă pentru un gust mai bun.

Partea comestibilă a roșcovului este păstaia, care este căptușită cu o pulpă moale maro închis ce conține o cantitate mare de zahăr. Păstaia coaptă poate fi uscată sau prăjită și poate fi folosită pentru a produce făină sau siropuri, zahăr, melasă și înlocuitori de cacao. Din semințele plantei se produce stabilizatorul E410 – carobină, folosit pe scară largă în industria alimentară.

În plus, din semințele de roșcov s-a izolat un complex de proteine asemănător glutenului numit carobină, care poate fi folosit pentru a prepara aluatul de pâine fără gluten.

Vă recomand să încercați o rețetă de patiserie cu roșcove și alune pentru 24 de bucăți. Veți avea nevoie de unt moale, zahăr, ou, melasă, făină, făină de roșcovă, praf de copt, sare, alune crude măcinate și alune crude întregi.

Pentru a prepara aceste dulciuri delicioase cu roșcove și alune, începeți prin a bate untul și zahărul cu un mixer până când obțineți o consistență cremoasă. Adăugați oul și continuați să mixați. Apoi, adăugați melasa și esența de vanilie și continuați să mixați până când amestecul devine uniform și pufos.

Într-un alt vas, amestecați făina, roșcova, praful de copt, sarea și alunele măcinate. Adăugați acest amestec la amestecul de unt și ou și amestecați până când obțineți un aluat moale și omogen.

Formați bile de aluat de dimensiunea unei nuci și așezați-le pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Înfingeți o alună întreagă în centrul fiecărei bile și coaceți la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când sunt aurii.

Aceste delicioase dulciuri cu roșcove și alune sunt ideale pentru a fi servite la micul dejun, prânz sau cină, sau ca gustare sănătoasă în timpul zilei. Încercați această rețetă și bucurați-vă de gustul dulce și bogat al roșcovului!

Nu uitați să distribuiți această rețetă în toate grupurile și să împărtășiți cu prietenii voștri această delicioasă rețetă cu roșcove și alune.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri