Paste Carbonara – Delicioasa rețetă italiană. Iată cum o puteți pregăti.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Rețeta delicioasă a italienilor – Iată cum să pregătiți cele mai bune Paste Carbonara.

Dacă doriți să organizați o cină pentru cei dragi sau pur și simplu doriți să diversificați meniul familiei, iată cum puteți prepara paste carbonara. Aveți nevoie de doar câteva ingrediente. Sosul se pregătește foarte rapid în timp ce pastele fierb, așa că nu ar trebui să dureze mai mult de 10 minute pentru a obține gustul delicios al italienilor.

Pastele carbonara sunt un fel de mâncare specific regiunii Lazio, Italia, iar combinația lor intensă de arome le face pe placul multor oameni. Acestea au un sos compus din gălbenușuri, bacon sau pancetta, brânză rasă, usturoi și piper negru.

Originea denumirii vine de la cuvântul „carbonaro”, care se traduce prin „cărbune arzător”, și se referă la tipul de vase în care erau preparate. De asemenea, numele provine de la muncitorii care au mâncat pentru prima oară acest fel de paste sau chiar de la Carbonari, o societate revoluționară secretă care a jucat un rol important în încercarea de a unifica Italia.

Ingrediente:

  • 400 grame de spaghete
  • 200 grame de bacon/pancetta
  • 4 gălbenușuri
  • 75 grame de pecorino
  • usturoi, sare, piper

Mod de preparare:

  1. Puneți apă fierbinte într-o cratiță încăpătoare și adăugați o linguriță de sare. Când apa începe să fiarbă, adăugați pastele și lăsați-le să fiarbă timp de 4-5 minute.
  2. Între timp, tăiați baconul cubulețe. Bateți gălbenușurile cu 40 de grame de brânză pecorino (sau puteți folosi parmezan).
  3. Frigeți baconul într-o tigaie fără ulei, deoarece baconul are suficientă grăsime. Când pastele sunt fierte, scoateți-le și clătiți-le, apoi adăugați-le direct peste bacon. Amestecați pastele timp de un minut și adăugați o cană de apă peste ele.
  4. Lăsați pastele să se răcească timp de un minut, apoi adăugați gălbenușurile și brânza. Amestecați energic pentru a evita coagularea gălbenușurilor.
  5. Puneți pastele înapoi pe foc pentru 30-60 de secunde și serviți fiecare porție cu puțină brânză rasă deasupra și puțin piper măcinat. Poftă bună!
DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri