Pastele cu sos alb – o delicioasă surpriză! Gata în numai 15 minute! Arome bogate, pregătite rapid și ușor.

Dacă ești un pasionat al pastelor cu sos alb, iată o reinterpretare a celebrei rețete de paste carbonara. Rezultatul? Pur și simplu delicios, și ce-i mai minunat, totul este gata în doar 15 minute.

Ingrediente pentru patru porții:

 • Un pachet de paste penne (sau orice alt tip de paste preferat)
 • Jumătate de pachet de unt
 • Un plic de parmezan (150-200 grame)
 • Un pahar de 450-500 grame de smântână
 • 350-400 grame de bacon (sau orice tip de mezel de tip mușchi file)
 • 4 gălbenușuri
 • Sare, piper, oregano

Mod de preparare:

 1. Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
 2. Taie baconul în felii subțiri și rumenește-l în tigaie cu jumătate din cantitatea de unt.
 3. Adaugă smântâna și parmezanul în tigaie. Amestecă până la omogenizare.
 4. Închide focul și amestecă în compoziție gălbenușurile.
 5. Asezonează cu sare, piper și oregano, după gust.
 6. Amestecă sosul cu pastele scurse și savurează imediat!

Italienii sunt maeștri în ceea ce privește paste, pizza și fructele de mare, iar reteta originală a acestei preparate o găsești doar în Italia. Restaurantele românești au distorsionat adesea rețeta clasică, înlocuind ingrediente autentice cu cele autohtone.

Amănuntele mici fac diferența, iar în această rețetă, ingredientele și condimentele italienești, fiecare cu propria sa istorie, se îmbină perfect pentru a crea Spaghetti Carbonara.

Spaghetele Carbonara au fost descoperite într-un mic sat din Italia de către minerii săraci, care petreceau zile întregi în mină și aveau nevoie de mâncare hrănitoare și consistentă. Din resursele lor limitate – oi, găini, porci și abilitatea de a face paste de casă – au creat acest preparat minunat.

Așadar, pregătește-te să te bucuri de un gust autentic și poftă bună! scrie floaredetei.ro

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri