Pastele cu sos alb sunt o alegere delicioasă! Această rețetă este gata în doar 15 minute, ceea ce o face perfectă pentru momentele în care vrei să pregătești ceva gustos, rapid și ușor de gătit.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Dacă îți plac pastele cu sos alb, iată o reinterpretare a celebrei rețete de paste carbonara. Rezultatul este delicios, iar ce este minunat este că totul este gata în doar 15 minute.

Ingrediente pentru patru porții:

 • Un pachet de paste penne (sau orice alte paste preferate)
 • Jumătate de pachet de unt
 • Un plic de parmezan (150-200 grame)
 • Un pahar de smântână (450-500 grame)
 • 350-400 grame de bacon (sau orice mezel de tip mușchi file preferat)
 • 4 gălbenușuri
 • Sare, piper, oregano

Mod de preparare:

 1. Pune pastele la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
 2. Taie baconul în fâșii subțiri și rumenește-l într-o tigaie cu jumătate de pachet de unt.
 3. Adaugă smântâna și parmezanul în tigaie. Amestecă până când se obține o compoziție omogenă.
 4. Închide focul și adaugă gălbenușurile în sosul obținut. Amestecă bine pentru a se combina ingredientele.
 5. Asezonează cu sare, piper și oregano după gust.
 6. Amestecă sosul cu pastele scurse de apă și savurează acest deliciu culinar!

Cu toții știm că secretul acestei rețete delicioase ni l-au dăruit italienii, maestri în arta pastelor, pizzei și fructelor de mare. Ceea ce nu știm este că rețeta originală se poate găsi doar acolo, deoarece restaurantele românești au distorsionat reteta clasică și au înlocuit ingredientele italienești cu cele românești.

Detaliile mici fac diferența, iar în această rețetă, ingredientele și condimentele folosite în Italia, fiecare cu istoria sa, se îmbină perfect și rezultă Spaghetti Carbonara.

Spaghetele Carbonara au fost descoperite într-o localitate mică din Italia de către minerii săraci, care intrau dimineața în mină la lucru și ieșeau în dimineața următoare. Ei aveau nevoie de mâncare foarte consistentă, sățioasă, care să-i țină de foame până a doua zi. Ceea ce ei aveau la dispoziție erau oi, găini, porci și o mare măestrie: arta de a face paste de casă!

Și astfel s-a creat rețeta super cunoscută în întreaga lume: de la porc au luat cea mai grasă parte și au afumat-o – Pancetta fumigată, de la găini au luat ouăle, de la oi brânza, care se lasă la uscat foarte mult timp, iar în final, pastele erau făcute în casă, cu ouă. scrie dezicuzi.ro

Poftă bună!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri