Descoperiți puterea vindecătoare a pătrunjelului și usturoiului! Această combinație este o adevărată bombă de vitamine, care vă ajută să vă întăriți sistemul imunitar!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Descoperiți o delicioasă rețetă pentru sos din pătrunjel și usturoi!

Ingrediente:

  • 2 legături de pătrunjel
  • 8 căței de usturoi
  • 140 ml ulei de măsline
  • jumătate de lămâie

Mod de preparare:

  1. Utilizați doar frunzele de pătrunjel, fără tijă, și le tocați mărunt sau le puteți folosi un robot de bucătărie pentru a le mărunți.
  2. Pisați sau tocați mărunt cățeii de usturoi și amestecați-i cu pătrunjelul.
  3. Adăugați uleiul și sare, apoi amestecați bine.
  4. Puneți amestecul de pătrunjel și usturoi într-un borcan, turnați uleiul deasupra, închideți ermetic și puteți păstra sosul la frigider timp de 2-3 săptămâni.

Beneficiile pătrunjelului: Pătrunjelul este bogat în vitamina A și C, având un puternic efect antioxidant și detoxifiant. De asemenea, are proprietăți antialergice, antitumorale, tonifică ficatul și stimulează activitatea vezicii biliare. Pătrunjelul ajută la fluidizarea secrețiilor, are efect antispastic și relaxează fibrele musculare netede intestinale, gastrice și bronșice. De asemenea, întărește sistemul imunitar, are efect vasodilatator, regenerează peretele vascular și menține elasticitatea vaselor de sânge.

Pătrunjelul are și efecte afrodisiace, asigură o bună funcționare a aparatului genital și limitează procesele inflamatorii. De asemenea, conține uleiuri volatile cu efect antitumoral și este benefic în tratarea edemelor, infecțiilor, asteniei, tulburărilor de circulație sanguină, hipertensiunii, bolilor reumatice, anorexiei, meteorismului, colicilor abdominale, astmului bronșic, amenoreei și elimină halena (respirația urât mirositoare).

Pătrunjelul este bogat în fier și fluor, contribuind la menținerea unei danturi și a unei osoaturi puternice. O legătură de pătrunjel furnizează mai multe proteine decât 2 ouă, fiind util în curele de slăbire deoarece conferă senzația de sațietate. scrie medifax.ro

De asemenea, pătrunjelul ajută la eliminarea toxinelor din organism, este eficient în afecțiunile ficatului și poate fi utilizat în tratamentul cancerului, datorită proprietăților sale antioxidante.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri