Pături fără ouă, preparate din aluat cu drojdie. Veti obține pături moi și pufoase, care se mențin proaspete mai mult timp!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Astăzi vă oferim o rețetă genială de aluat dospit fără ouă pentru pateuri gustoase și pufoase. Aluatul se prepară foarte simplu, este moale, elastic și puteți modela foarte ușor pateurile preferate.

Acest tip de aluat este dospit la rece și este perfect atât pentru pateurile cu umplutură sărată, cât și pentru ștrudel sau chifle dulci. Veți obține pateuri delicioase, foarte pufoase și moi, care rămân proaspete mai mult timp.

Ingrediente:

-0.5 pahar de zahăr; 0.5 pahar de ulei; 1.5 pahare de apă; 1/4 pachețel de drojdie uscată (1 linguriță); făină; 1 priză de sare; umplutură (de legume, carne sau brânză – după gust)

Mod de preparare:

1. Amestecați apa, zahărul, sarea și uleiul. Aduceți amestecul la fierbere și lăsați să se răcească până va fi de temperatura camerei.

2. Amestecați drojdia cu 2 pahare de făină, turnați lichidul răcit și amestecați, ca să nu rămână cocoloașe. Adăugați făină atât, cât să obțineți un aluat moale și elastic.

3. Frământați aluatul, puneți-l într-un bol, acoperiți-l cu folie alimentară și dați-l la rece pentru 2 ore. Scoateți aluatul din frigider cu 30 de minute înainte de a prepara pateurile.

4. Formați pateurile, lăsați-le la dospit timp de 20-30 de minute, ungeți-le deasupra cu ou și coaceți-le la temperatură medie până vor fi gata.

Poftă bună!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri