De luat în considerare pentru perioada toamnei: Nu necesită fierbere sau sterilizare – Iată cum se prepară cei mai gustoși gogoșari la borcan.

Astăzi vă prezentăm o rețetă delicioasă de gogoșari în oțet, care nu necesită fierbere. Iată cum să o preparați, pas cu pas…

Ingrediente:

 • 5 kg de gogoșari sau ardei (de orice culoare)
 • 6 linguri de sare grunjoasă, neiodată
 • 300 g zahăr
 • 500 ml de oțet din vin
 • 1 linguriță de acid salicilic (opțional)
 • Boabe de piper
 • Semințe de muștar
 • Frunze de dafin, după preferință

Mod de preparare:

 1. Spălați bine gogoșarii, curățați-i de cotoare și tăiați-i mai întâi pe jumătate, apoi în bucăți mai mici.
 2. Așezați-i într-un vas mai mare și presărați sarea, zahărul și, opțional, acidul salicilic (întrucât se păstrează bine și fără conservant). La final, turnați oțetul peste gogoșari.
 3. Amestecați bine ingredientele, acoperiți vasul și lăsați-l în repaus timp de aproximativ o zi (nu se întâmplă nimic dacă sta mai mult).
 4. Amestecați din când în când pentru ca sarea și zahărul să se dizolve complet și ca fiecare bucată de gogoșar să fie înmuiată în zeama rezultată.
 5. A doua zi, adăugați în borcane boabele de piper, semințele de muștar și frunzele de dafin, conform preferințelor. Apoi așezați bucățile de gogoșar în borcane, împingându-le ușor pentru a se încadra bine.
 6. Turnați marinada rezultată peste gogoșari, asigurându-vă că aceștia sunt acoperiți complet. Închideți borcanele cu capacul și gata. Așezați borcanele într-un loc răcoros, precum o camara.
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri