Pentru a avea picioare impecabile în doar 15 minute, puteți să vă pregătiți prin folosirea unei baie cu bicarbonat de sodiu.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Bicarbonatul de sodiu este o pulbere magică cu multiple întrebuințări, nu doar în gospodărie, ci și în îngrijirea tenului. Această substanță are proprietăți extraordinare nu doar în cazul înțepăturilor de insecte, ci poate fi folosită cu succes și în tratamentele de înfrumusețare.

Bicarbonatul de sodiu, o pulbere albă, se descompune în carbonat de sodiu, dioxid de carbon și apă la temperaturi ridicate (peste 65 de grade Celsius). Datorită acestei proprietăți, este folosit în praf de copt și în fabricarea extinctorului cu dioxid de carbon.

Atunci când este amestecat cu un acid, bicarbonatul de sodiu reacționează și formează bule, emanând dioxid de carbon. Aceasta este explicația științifică a acestui compus.

Pe lângă teorie, bicarbonatul de sodiu are o multitudine de aplicații practice. De la întrebuințările gospodărești până la utilizarea sa în medicină și produse cosmetice.

Ce efecte poate avea bicarbonatul de sodiu asupra pielii tale? Potrivit csid.ro, poți să îți pregătești un scrub pentru întregul corp folosind această pudră albă.

Amestecă patru linguri de fulgi de ovăz cu puțină apă caldă și două linguri de bicarbonat de sodiu și vei obține un scrub benefic pentru fiecare porțiune a corpului tău.

Ca pregătire pentru manichiură, freacă-ți unghiile cu o periuță înmuiată în bicarbonat pentru a le exfolia în mod corespunzător! Fă acest lucru înainte de fiecare aplicare a ojei și vei observa imediat efectele! Scapă de excesul de sebum din părul tău cu un truc simplu!

Adaugă o linguriță de bicarbonat în cantitatea obișnuită de șampon cu care îți speli părul și masează bine scalpul. Bicarbonatul are un efect abraziv asupra părului și astfel vei obține un păr mai curat imediat!

Bicarbonat sau deodorant? Da, ai auzit bine. Amestecă patru linguri de bicarbonat cu aproximativ zece picături din uleiul tău preferat (iasomie, argan, măsline, jojoba, etc.) și vei obține deodorantul perfect, fără alte substanțe chimice. scrie stiriactuale.net

Se pare că bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat cu succes și în scopuri cosmetice, deoarece curăță, dezinfectează, regenerează și catifelează pielea în mod excelent. De asemenea, acest compus reduce inflamația și ajută la vindecarea rănilor în mod miraculos.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri