Piftie de pui – o rețetă delicioasă și sănătoasă, perfectă pentru toate gospodinele!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Vă oferim o rețetă deosebită de piftie de pui, care este extrem de gingașă, delicioasă, aromată și sănătoasă. Piftia de pui conține puține calorii, fiind potrivită pentru persoanele care doresc să-și mențină silueta. Prin această rețetă, veți obține o piftie transparentă, extrem de apetisantă și frumoasă. Decorați-o cu morcov, ouă fierte și verdeață, apoi savurați-o cu muștar sau sosul preferat.

Ingrediente:

 • 1 pui
 • 1 ceapă
 • 140 g morcov (+ morcov pentru decor)
 • 5 căței de usturoi (+ usturoi pentru asezonarea piftiei)
 • 1 linguriță sare
 • 5 boabe de piper negru
 • 4 frunze de dafin
 • 5 g coriandru proaspăt
 • Oua de prepelită pentru decor

Mod de preparare:

 1. Îndepărtați pielea de pe pui.
 2. Puneți puiul într-o cratiță și turnați apă rece peste el, astfel încât să-l acopere cu aproximativ 5 cm (aproximativ 4 l). Așezați cratița la foc mare.
 3. Când apa începe să fiarbă, înlăturați spuma și reduceți focul. Fierbeți puiul la foc mic timp de 4 ore, îndepărtând periodic spuma și grăsimea. Volumul apei trebuie să scadă la jumătate, iar carnea să se desprindă de oase. Adăugați morcovul curățat, ceapa și usturoiul și fierbeți încă 30 de minute.
 4. Adăugați sare după gust, frunzele de dafin și boabele de piper și fierbeți încă 30 de minute.
 5. Opțional, fierbeți un morcov în supă timp de 5-7 minute și tăiați-l în forme amuzante pentru decorarea piftiei.
 6. Curățați și tăiați usturoiul felii subțiri.
 7. Scoateți din supă morcovul fiert, ceapa și usturoiul. Strecurați supa și lăsați-o să se răcească. Separați o parte din carne de oase, tăiați-o bucăți și puneți-o în formă.
 8. Turnați cu grijă piftia rece în formă și dați-o la frigider pentru a se prinde.
 9. Serviți piftia cu hrean sau muștar.
 10. Puteți prepara, de asemenea, un sos din smântână, hrean și usturoi, amestecând hreanul și usturoiul rase cu smântână și verdeață tocată. scrie floaredetei.ro

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri