Pizza delicioasă la tigaie – Gătită rapid și cu puține ingrediente

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Pizza gustoasă în tigaie – Se face rapid și din puține ingrediente

Ingrediente:

  • 4 linguri smântână
  • 4 linguri maioneză
  • 2 ouă
  • 9 linguri făină
  • cașcaval
  • roșii
  • salam

Mod de preparare:

1. Într-un bol, turnăm smântâna. Adăugăm ouăle, făina și amestecăm bine. Turnăm compoziția într-o tigaie încinsă cu ulei.

2. Adăugăm salamul tăiat felii și roșiile tăiate rondele. Pe deasuăra, adăugăm maioneza.

3. Adăugăm cașcavalul dat prin răzătoare.

4. Acoperim cu un capac și coacem, pe foc mic, timp de 5-7 minute.

Poftă bună!

Smântâna era obținută din stratul de grăsime ce se lăsa deasupra laptelui neomogenizat. Procedeul de obținere a ei nu diferă de cele din zilele noastre. Pentru început, laptele crud de vacă sau de bivoliță este lăsat la prins într-un loc răcoros și lipsit de umezeală. Grăsimea, care este mai puțin densă, se va ridica la suprafață în câteva zile și poate fi mai apoi separată de lapte. În producția industrială a smântânii durata acestui procedeu este accelerată prin utilizarea unor centrifugi denumite separatoare.

Smântâna extrasă din lapte mai este comercializată și sub denumirea de „smântână dulce”, pentru a o diferenția de cea preparată din zer. Cea din urmă are un conținut mic de grăsime și un gust aspru și ușor sărat. scrie suntgospodina.net

Smântâna naturală are un conținut ridicat de grăsimi saturate și mononesaturate și, în mod surprinzător, un conținut foarte scăzut de carbohidrați și proteine, pe care le pierde prin procesul de fermentare, pe cele rămase făcându-le mai ușor de digerat și de aceea poate fi consumată de multe ori de către persoanele cu intoleranță la lactoză.

Smântâna din comerț care poate conține agenți de îngroșare sau alți stabilizatori își pierde aceste proprietăți. Smântâna mai conține două vitamine ce acționează bine împreună: A (sub formă de retinol) și D (în special smântâna cu un conținut mare de grăsime), dar și minerale ca fosfor și calciu necesare pentru menținerea sănătății sistemului osos.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri