Plăcinta cu cartofi și brânză este o rețetă delicioasă, ușor de preparat și rapidă.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Această plăcintă cu cartofi și brânză este o gustare delicioasă și fragedă, ușor de pregătit. Aluatul se poate lega foarte repede, fără a necesita multă frământare și este foarte ușor de modelat, iar umplutura este extrem de savuroasă.

Ingrediente:

 • 350 g cartofi,
 • 200 g brânză tare,
 • 250 g făină,
 • 1 linguriță bicarbonat de sodiu,
 • 200 ml chefir,
 • 40 ml ulei de floarea soarelui,
 • 1/2 linguriță sare,
 • 1 linguriță zahăr,
 • 1 ou,
 • 1 lingură lapte,
 • piper negru măcinat, după gust.

Mod de preparare:

 1. Într-un bol, amestecați făina și bicarbonatul de sodiu. În alt bol, combinați chefirul, uleiul, sarea, zahărul și amestecați bine.
 2. Adăugați treptat amestecul uscat în cel lichid și frământați aluatul. Dacă este nevoie, mai adăugați încă 20-30 g de făină până când aluatul nu se mai lipește de mâini. Acoperiți aluatul cu folie de plastic și lăsați-l deoparte.
 3. Curățați cartofii și fierbeți-i în apă cu sare. Scurgeți apoi apa și zdrobiți cartofii ca pentru piure.
 4. Radeți brânza pe o răzătoare mare și amestecați-o cu cartofii după ce aceștia s-au răcit. Adăugați piperul măcinat după gust.
 5. Puneți aluatul pe o suprafață presărată cu făină și răsuciți-l cu mâinile într-o formă rotundă cu un diametru de aproximativ 30 cm. Puneți umplutura în centrul aluatului.
 6. Ridicați marginile aluatului în centru, așa cum ați face cu o pungă, și puneți-le împreună. Apăsați bine pentru a sigila și întindeți cu mâinile aluatul pentru a forma o prăjitură cu diametrul de 30 cm.
 7. Transferați plăcinta într-o tavă, pe o foaie de copt. Bateți oul cu laptele și turnați-l peste plăcintă. Faceți o tăietură mică în mijloc.
 8. Preîncălziți cuptorul la 220 de grade Celsius și coaceți plăcinta timp de 10 minute. scrie despreviata.ro

Plăcinta cu cartofi și brânză este cea mai gustoasă când este fierbinte. Bucurați-vă de aroma și gustul ei delicios alături de cei dragi! Poftă bună!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri