Plăcinta cu mere făcută în tigaie.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Ingrediente:

 • Jumătate de pachet de aluat de plăcintă gata făcut, dezghețat și presărat cu făină pe masa de lucru
 • 1 kg de mere curățate de cotoare și rase
 • 2 lingurițe de scorțișoară pudră
 • 2 linguri de zahăr pudră
 • 2 linguri de zahăr brun
 • 2-3 linguri de vișine congelate sau proaspete
 • 50 gr de unt

Mod de preparare:

 1. Se pregătește umplutura punând merele rase, zahărul brun și o lingură de unt la foc. Se amestecă bine și se lasă să scadă timp de 10 minute cu capacul pus, pentru a se înmuia. Se adaugă scorțișoara și se lasă încă 1 minut pentru a se aroma merele. Se lasă umplutura să se răcească deoparte.
 2. Se unge o tigaie mai lată cu unt. Se întinde aluatul pentru a-l subția puțin, se taie în două bucăți și se dă o formă rotundă potrivită mărimii tigăii folosite. Chiar dacă partea de dedesubt nu este exactă, marginile aluatului se vor ridica când se va pune la copt peste umplutură, deci nu este o problemă dacă iese puțin mai mare, important este să acopere fundul tigăii bine.
 3. Se pune umplutura peste stratul de aluat, se nivelează ușor și se acoperă cu alt strat de aluat, aducând marginile de aluat peste stratul de deasupra și ajustându-le acolo unde se vede umplutura, pentru a acoperi uniform, așa cum se vede în poză. Se adaugă restul de unt deasupra plăcintei. Se lasă la foc mic și se acoperă cu un capac timp de 10 minute. Se poate verifica dacă s-a rumenit pe dedesubt ridicând ușor o margine.
 4. Se pune o farfurie peste plăcintă și se răstoarnă în farfurie. Se verifică dacă este rumenită, dacă nu, se mai lasă la foc mic pentru a se coace bine. Dacă este coaptă, se întoarce pe partea opusă pentru încă 10 minute și se controlează în același fel cu farfuria. La fel, se scoate din tigaie după ce s-a rumenit.
 5. Se lasă să se răcească bine, pentru că dacă se taie cât este caldă, umplutura va ieși dintre foi, dar odată răcită, se poate tăia frumos cu un cuțit ascuțit, după ce a fost presărată cu zahăr pudră. Se servește la ceai sau cafea.

Poftă bună! scrie dorcudor.ro

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri