Poți prepara plăcinta „UMFLATICA” oricând dorești, cu ingrediente simple precum smântână, ouă, cașcaval și făină!

În cazul în care timpul nu vă permite să gătiți ceva complex și gustos, vă sugerăm o rețetă simplă de plăcintă cu cașcaval, care poate fi savurat ca aperitiv sau împreună cu o ceașcă de ceai cald – este un deliciu universal!

Iată ingredientele necesare și pașii de urmat:

Ingrediente:

 • 3 ouă,
 • 1,5 pahare de smântână (375 ml),
 • 3 linguri de ulei de floarea-soarelui,
 • 1,5 pahare de făină (225 g),
 • sare după gust,
 • 0,5 linguriță de bicarbonat de sodiu,
 • 0,5 linguriță de oțet,
 • 150 g cașcaval tare,
 • unt pentru uns forma de copt.

Mod de preparare:

 1. Bateți ouăle cu un tel, adăugați smântâna și uleiul, amestecând bine.
 2. Adăugați ingredientele uscate: făina cernută, sare și bicarbonatul de sodiu stins cu oțet.
 3. Ungeți forma de copt cu unt și turnați jumătate din aluat. Apoi puneți un strat de cașcaval dat prin răzătoare și turnați deasupra restul de aluat.
 4. Coaceți plăcinta în cuptorul preîncălzit la 180°, timp de 50 de minute.

Serviți plăcinta caldă.

Sperăm să vă bucurați de această plăcintă simplă și delicioasă împreună cu cei dragi!

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri