Această rețetă de plăcinte la tigaie umplute cu verdeță și cașcaval este perfectă pentru a fi savurate la masa în familie. După ce le încercați, ne puteți spune dacă v-au plăcut sau nu.

DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Ingrediente pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 100 ml lapte caldut
  • 200 ml lapte batut cu 3.5% grasime
  • 2 oua mari
  • 10 g drojdie uscata
  • 2 linguri ulei de masline
  • un praf de sare
  • 1 lingura cu varf de zahar

Ingrediente pentru umplutura:

  • 350 g cascaval ras
  • 1 legatura de marar verde
  • un praf de piper
  • 150 g branza telemea de vaca

Alte ingrediente:

  • Ulei pentru prajit

Mod de preparare:

  1. Prepararea aluatului. Pentru inceput, formam o maia cu ajutorul drojdiei. Intr-un bol mai adanc se pune o lingura de faina, zaharul, si drojdia uscata. Peste aceste ingrediente se adauga laptele dulce caldut, laptele batut tinut la temperatura camerei si se amesteca bine. Compozitia se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa deoparte circa 10 minute in loc caldut pana se umfla si formeaza bule la suprafata, practic incepe procesul de dospire.
  2. In alt bol se adauga faina, se adauga sarea si se amesteca bine. Este foarte important ca sarea sa nu intre in contact direct cu drojdia fiindca aluatul nu va mai creste.
  3. Peste faina se adauga rand pe rand ouale intregi, uleiul de masline si apoi treptat se incorporeaza maiaua. Se framanta aluatul cu mana pana ce toate ingredientele sunt incorporate si obtinem un aluat legat, omogen care se desprinde de pe peretii vasului in care l-am framantat. Daca vi se pare prea moale mai puteti adauga putina faina. Consistenta aluatului depinde mult de faina pe care o folositi.
  4. Aluatul se strange sub forma unei bile, se unge cu putin ulei, se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la crescut circa 1 ora pana creste si isi dubleaza volumul.
  5. Prepararea umpluturii. Cascavalul se rade pe razatoarea mare, la fel se procedeaza si cu telemeaua. Se amesteca cascavalul ras cu telemeua rasa, se completeaza cu mararul spalat si tocat marunt, si un praf de piper.
  6. Asamblarea placintelor. Dupa ce avem un aluat crescut, acesta se imparte in bile cam de marimea unei mingi de tenis. Fiecare bila de aluat se intinde pe blatul de lucru infinat cu ajutorul unui sucitor. Se pun circa 2 lingurite de umplutura in mijlocul foii de aluat. Se intorc marginile foii de aluat spre interior, se preseaza usor aluatul cu sucitorul pe ambele parti.
  7. Se procedeaza la fel cu pana se termina aluatul si umplutura.
  8. Se pune ulei la incins intr-o tigaie si se prajesc placintele, pe ambele parti circa 2-3 minute pana se rumenesc frumos.Dupa ce s-au prajit se scot pe un servetel de hartie care sa absoarba excesul de ulei. Placintele prajite pot fi servite calde sau reci dupa preferinta fiecaruia. In loc de marar puteti adauga si spanac sau patrunjel. Va dorim pofta buna si spor la gatit!

DISTRIBUIE PE FACEBOOK
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).