Plăcințele moi, delicioase și umplute cu brânză dulce sunt un desert minunat, perfect pentru momentele de răsfăț culinar. Pentru a pregăti aceste plăcințe aveți nevoie de

DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE

Bunicuțele noastre ne-au răsfățat întotdeauna cu rețete delicioase și tradiționale, iar plăcințele moi, umplute cu brânză dulce, nu fac excepție. Această rețetă ușoară și gustoasă este potrivită atât pentru desert, cât și pentru micul dejun sau gustări delicioase.

Pentru aluat, începem prin a cerna făina într-un bol și adăugăm cubulețele de unt rece. Frământăm rapid pentru a obține un aluat nisipos. Adăugăm oul, zeama de lămâie și sarea, amestecând repede pentru ca untul să nu se topească. Împachetăm aluatul în folie alimentară și îl lăsăm la frigider pentru 30 de minute pentru a se odihni.

Între timp, pregătim umplutura amestecând brânza de vaci cu gălbenușul și zahărul, până obținem o compoziție cremoasă.

După ce aluatul s-a odihnit, îl scoatem din frigider și îl întindem pe suprafața de lucru presărată cu făină, până atinge o grosime de 3-5 mm. Cu ajutorul unui pahar, decupăm plăcințelele și așezăm umplutura pe o parte a fiecăreia. Plăcințelele se pliază peste umplutură, iar marginile se presează bine pentru a se sigila.

Transferăm plăcințelele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le ungem cu ou bătut pentru a obține o crustă frumoasă și aurie. Coacem plăcințelele în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius până se rumenesc frumos.

După ce au fost coapte, le pudrăm cu zahăr pudră pentru un aspect și mai atrăgător. Acum sunt gata să fie savurate cu poftă! Poftă bună! Aceste plăcințele moi și delicioase cu brânză dulce sunt un deliciu tradițional pe care îl putem pregăti oricând ne dorim să ne răsfățăm papilele gustative și să aducem un strop de bucurie în casă. scrie wawlist.com


DISTRIBUIE PRIETENILOR CRESTINULE
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).