Potrivit dr. Mihaela Bilic, de la ciorbă și până în prezent nu a fost inventat niciun aliment mai hrănitor, benefic pentru detoxifiere și slăbire.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Detoxifierea a devenit un curent foarte popular în țările moderne, iar acest concept a ajuns și în România, deși noi l-am practicat de sute de ani, fără să știm. Cu toate acestea, există un preparat culinar aparent banal, ciorba, pe care mulți români îl consumă tot mai rar sau îi acordă un loc marginal în alimentația lor.

Specialiștii în nutriție din întreaga lume sunt de acord cu faptul că ciorba sau supa reprezintă preparatul alimentar desăvârșit, din punct de vedere nutrițional. Ciorba conține legume, paste făinoase, orez sau cartofi, iar în unele cazuri, puțină carne sau leguminoase.

De asemenea, ingredientul principal al ciorbei este apa, fapt ce o face ideală pentru a hrăni organismul și pentru a-l hidrata și detoxifia în același timp. Toate acestea cu un număr mic de calorii. scrie lataifas.ro

„Am ajuns să credem că ciorba și mămăliga cu brânză sunt prea banale, așa că adoptăm tot ce vine din exterior, nu numai produsele, ci și informațiile”.

„De la supă încoace, nu s-a inventat nimic mai echilibrat în materie de nutriție”.

„Fie că e de legume sau are și carne, fie că mâncați caldă sau rece, fie că e acră sau dulce, reconsiderați ciorba/supa în alimentația zilnică. E cea mai simplă formă de a consuma legume, în cazul copiilor și bătrânilor, e făcută în casă de mâna voastră și ține câteva zile”.

„Indiferent că e ciorbă sau supă, e hrănitoare, dietetică, echilibrată, bună pentru detox, slăbit sau mâncat sănătos! Cu alte cuvinte, nu poți greși cu supă… fie ea și ciorbă de burtă”.

„În vremurile în care nu ne dădea abundența afară din casă, oamenii puneau într-o oală câteva legume, vreun cartof, niște oase cu un strop de carne pe ele și ieșea o bunătate de ciorbă, care umplea burta și ținea de foame câteva ore”.

„Deci supa ține de foame mai bine decât dacă am mânca o bucățică de carne cu legume și cartofi și am bea un pahar de apă”.

„[…] nu e nevoie să cheltuim banii pe nutriționiști și programe detox. Cu supă/ciorbă puteți obține rezultate acasă, la voi în bucătărie. O farfurie de supă vă scoate din impas!”

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri