Prăjitura „Capodoperă” fără coacere – o delicioasă și rapidă prăjitură, pregătită fără stres!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Dacă vă face poftă de un desert rapid și delicios, fără prea mult timp petrecut în bucătărie, încercați această prăjitură cu biscuiți și cremă fiartă. Este cea mai fină și delicioasă prăjitură fără coacere.

Ingrediente:

 • 250 g biscuiți cu cacao
 • 100 g biscuiți simpli

Cremă:

 • 1,5 l lapte
 • 2 plicuri zahăr vanilat
 • 12 linguri zahăr
 • 12 linguri făină
 • 75 g unt
 • 6 ouă
 • 3 linguri amidon

Mod de preparare:

 1. Într-un bol, mixați ouăle cu făina, amidonul și 300 ml lapte. Amestecați bine până obțineți o compoziție fără cocoloașe.
 2. Într-o cratiță, puneți restul de lapte la foc mediu și adăugați zahărul, untul și zahărul vanilat. Amestecați și așteptați până laptele începe să fiarbă.
 3. Adăugați compoziția cu ouă și făină în laptele fierbinte, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor. Gătiți până când amestecul devine o cremă groasă și omogenă. Luați de pe foc și lăsați să se răcească.
 4. Asamblați prăjitura într-o tavă cu dimensiunea de 25 x 36 cm. Așezați un strat de biscuiți cu cacao și distribuiți uniform jumătate din cremă peste ei.
 5. Adăugați un strat de biscuiți simpli și întindeți restul de cremă deasupra. Finalizați cu un ultim strat de biscuiți cu cacao. scrie dezicuzi.ro
 6. Dați prăjitura la rece pentru minim 3-4 ore pentru a se întări și a se fixa aromele.
 7. Savurați cu plăcere!

Poftă bună!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri