Delicioasa prajitura clasica cu visine si o adiere de cacao!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Delicioasa prajitura clasica cu visine si un strop de cacao!

INGREDIENTE:

 • 1 kg de visine
 • 1 ceașcă de zahăr
 • 6 ouă
 • 6 linguri de zahăr pudră
 • 6 linguri de făină
 • 1 linguriță de zeamă de lămâie
 • 2 linguri de cacao
 • 1 linguriță de esență de rom
 • Zahăr pudră pentru decor și câteva visine cu codițe

MOD DE PREPARARE:

 1. Începeți prin a spăla visinele, a le scoate sâmburii și a le presăra cu o ceașcă de zahăr. Lăsați-le deoparte câteva ore până se înmoaie puțin, zahărul se topește și se formează un sirop.
 2. Încălziți cuptorul.
 3. Strecurați sucul de la visine și pregătiți un sirop din apă rece pe care să-l savurați între timp. Cu siguranță vă va răcori, mai ales când bucataria se încălzește de la cuptor.
 4. Separati galbenusurile de albusuri. Bateți bine galbenusurile cu zahărul pudră, adăugând câte o lingură treptat. Apoi adăugați făina, lingură cu lingură, amestecând compoziția cu o lingură de lemn sau o spatulă, de jos în sus.
 5. Bateți albusurile spumă cu zeama de lămâie și turnați-le peste compoziția de galbenusuri. Amestecați foarte încet cu lingura de lemn, de jos în sus, până când se încorporează bine și obțineți un aluat pufos.
 6. Separati jumătate din compoziție și adăugați cacaoa și esența de rom. Amestecați încet, de jos în sus.
 7. Într-o tavă de 20×30 cm, puneți hârtie de copt și adăugați compoziția albă, apoi compoziția cu cacao, iar deasupra visinele bine scurse de sirop.
 8. Prajitura cu visine se lasă la cuptor la 180 de grade Celsius, timp de 15-20 de minute, până trece testul scobitorii. Scoateți tava din cuptor și lăsați-o să se răcească, apoi tăiați prăjitura.
 9. Prajitura cu visine se pudrează cu zahăr pudră.

TIPS-URI:

 • Puteți folosi și visine din compot, bine scurse, sau visine congelate, fără sâmburi.
DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri