Reteta de prajitura „Cocheta” cu foi de napolitana si doua tipuri de crema este una simpla si foarte delicioasa, care cu siguranta va fi apreciata de toata familia.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Această prăjitură delicioasă și tentantă se numește „Cocheta”. Este o combinație perfectă de foi de napolitană și două tipuri de cremă – cremă de vanilie și cremă de caramel. Această prăjitură este o încântare pentru papilele gustative, iar pregătirea sa este foarte ușoară. Pentru a prepara această delicioasă prăjitură, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente pentru crema de vanilie:

 • 500 ml lapte,
 • 3 gălbenușuri,
 • 125 g zahăr,
 • 50 g unt,
 • un vârf de sare,
 • coaja rasă de lămâie,
 • esența de vanilie,
 • un plic de budincă de vanilie.

Ingrediente pentru crema de caramel:

 • 350 g zahăr,
 • 4 gălbenușuri,
 • 200 g unt,
 • 250 g nucă măcinată,
 • o fiolă esență de rom.

Alte ingrediente necesare:

 • 3 foi de napolitană.

Mod de preparare:

 1. Pregătiți crema de vanilie. Într-un bol, amestecați gălbenușurile cu zahărul, apoi adăugați laptele, un vârf de sare, pudra de budincă, esența de vanilie și coaja de lămâie. Omogenizați compoziția bine și puneți la fiert la foc mic, amestecând continuu pentru a evita formarea de cocoloașe. Crema trebuie să aibă o consistență asemănătoare cu cea a unei budinci bine închegate. Lăsați crema să se răcească, apoi adăugați untul cubulețe și amestecați timp de 2-3 minute, până când obțineți o cremă fină.
 2. Pregătiți crema de caramel. Într-o cratiță, caramelizați 200 g de zahăr până este complet topit și ajunge la culoarea caramelului. Adăugați nucă măcinată și amestecați timp de 2-3 minute. Adăugați untul cubulețe și amestecați până când se omogenizează bine. Adăugați gălbenușurile frecate cu 150 g de zahăr și lăsați la fiert timp de 5-6 minute, până când compoziția clocotește de câteva ori. Scoateți de pe foc și adăugați esența de vanilie. Lăsați crema să se răcească puțin, apoi întindeți-o peste foi cât încă este caldă.
 3. Pentru asamblarea prăjiturii „Cocheta”, urmați acești pași:
  1. Așezați prima foaie de napolitană pe un platou drept.
  2. Întindeți uniform jumătate din cantitatea de cremă de vanilie peste foaia de napolitană.
  3. Adăugați și jumătate din cantitatea de cremă de caramel peste crema de vanilie.
  4. Puneți a doua foaie de napolitană peste cremă, apăsând ușor cu vârful degetelor pentru a se așeza bine.
  5. Întindeți restul cremei de vanilie peste a doua foaie de napolitană.
  6. Aplicați restul de cremă de caramel peste crema de vanilie.
  7. Adăugați ultima foaie de napolitană peste cremă.
  8. Lăsați prăjitura să se întărească câteva ore sau o noapte.
  9. Tăiați prăjitura în porții mici, folosind un cuțit bine ascuțit.
  10. Serviți prăjitura la ceai sau cafea și savurați-o cu poftă bună!
DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri