Prăjitura cremoasă și delicioasă, făcută cu iaurt ca ingredient principal.

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Dacă ai o cutie de iaurt în frigider, încearcă să prepari această prăjitură cremoasă și delicioasă, fără făină și fără zahăr.

Ingrediente necesare:

  • 400 g iaurt grecesc,
  • 4 ouă,
  • 40 g amidon de porumb,
  • zahăr vanilat sau esențe, după preferințe.

Mod de preparare: Într-un bol, amestecă iaurtul grecesc și ouăle până la omogenizare.

Adaugă amidonul cernut și amestecă din nou.

Acoperă o tavă cu hârtie de copt, toarnă amestecul și coace prăjitura în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius pentru 30 de minute.

După ce se răcește, taie prăjitura în porții și servește-o simplă sau cu înghețată, gem sau dulceață.

De ce să folosești iaurt grecesc? Iaurtul grecesc are un gust special, o textură densă și fină și este mai puțin acru decât iaurtul obișnuit din lapte de vacă. Datorită consistenței cremoase, poate înlocui smântâna de gătit, fiind o variantă mai sănătoasă și mai dietetică.

Înainte de a-l folosi în orice rețetă, asigură-te că ai scurs iaurtul obișnuit de zer cel puțin o jumătate de oră.

Singurul tip de iaurt pe care nu trebuie să îl scurgi este iaurtul grecesc, cu un conținut mai ridicat de grăsime și foarte dens.

Înainte de a adăuga iaurtul la aluat sau la creme, poți îndulci cu puțin zahăr vanilat și poți adăuga esențe de lămâie, portocale, migdale sau vanilie, pentru a da prăjiturii un gust mai aromat.

Bucură-te de prăjitura ta de iaurt cu plăcere! Poftă bună!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri