Prajitura Gabriela, o delicatesa pe care o vei iubi toata viata – Prajitura ce imbie la nostalgie!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Blatul acesta este pur și simplu delicios și poate fi folosit cu orice fel de cremă. Este extrem de ușor de preparat și, dacă îl coaceți într-o tavă rotundă, îl puteți transforma rapid într-un tort minunat.

Blat: Ingrediente:

 • 10 albușuri (5 și 5)
 • 400 de grame de zahăr
 • 300 de grame de nuci

Începeți prin a bate cinci albușuri spumă cu un praf de sare. Când devin ferme, adăugați 200 de grame de zahăr și continuați să bateți până se încorporează complet. Apoi, adăugați 150 de grame de nuci măcinate. Luați o tavă mare de la aragaz și ungeți-o bine cu unt. Peste unt, așezați o foaie de copt și ungeți și aceasta cu unt.

Dacă doriți să nu dezlipiți foaia de copt împreună cu blatul după coacere, vă sfătuiesc să nu omiteți acest pas. Turnați compoziția de blat în tavă și nivelati-o. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 50 de minute.

Chiar dacă blatul se va umfla în anumite locuri, acesta se va dezumfla după ce îl scoateți din cuptor, astfel încât veți obține un blat drept. Repetați același proces pentru a doua foaie de blat. În cartea de bucate a Principesei, se menționează să ungeți blatul cu unt după ce îl scoateți din cuptor. Nu știu exact care este scopul acestui pas, dar mă întreb dacă untul nu va împiedica blatul să se înmoaie în contact cu crema (așa cum s-a întâmplat în cazul meu), cu toate acestea, acest lucru nu afectează gustul uimitor și aspectul prăjiturii.

Crema: În timp ce prima foaie se coace, pregătiți crema de galbenusuri și lăsați untul să se înmoaie la temperatura camerei.

Ingrediente:

 • 10 galbenusuri
 • 200 de grame de zahăr
 • Un praf de sare
 • 400 ml de lapte
 • 4 linguri de făină
 • Esență de vanilie sau un baton de vanilie
 • Coaja și zeama de la două lamâi
 • 400 de grame de unt cu peste 80% grăsime (două pachete)

Bateți galbenusurile, sarea, laptele și făina cu un tel până obțineți o compoziție omogenă. Adăugați esența de vanilie sau semințele din batonul de vanilie și puneți vasul pe baie de aburi.

Continuați să amestecați încontinuu cu telul până când crema se îngroașă ca o budincă (asigurați-vă că stați aproape de cremă, altfel veți obține o omletă – da, întrebați-mă cum am aflat asta!). Luați vasul de pe baie de aburi și lăsați crema să se răcească complet. Într-un bol separat, bateți untul moale împreună cu coaja și zeama de lămâie. Apoi, încorporați treptat untul în crema de galbenusuri, amestecându-le bine.

Asamblare: Turnați crema peste prima foaie de blat și uniformizați-o. Puneți a doua foaie de blat deasupra, cu partea de unde ați dezlipit hârtia de copt în sus (va fi mai dreaptă și mai frumoasă). Lăsați prăjitura la frigider timp de 12 ore sau, dacă vă grăbiți, la congelator până crema se întărește. Taiați prăjitura în cuburi și savurați-o cu măsură, așa cum se cuvine unei delicatese. scrie dezicuzi.ro

Poftă bună!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri